Avrupa Birliği'nin Google'a ceza uygulamasının ardından Android ücretli olabilir - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği'nin Google'a ceza uygulamasının ardından Android ücretli olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 09:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Akıllı cihazları satın alırken içerisinde bulunan birçok uygulamayı ücretsiz bir şekilde sahip oluyoruz. Bunlar Gmail, Google Search, Hangouts vb tarzı birçok uygulamalardı. Ancak bu durum Google'ın başına bela oldu. Avrupa Birliği, Google haksız yere kazanç elde etmekten ve piyasaya hakimiyetini kullanmakla suçladı. Avrupa Birliği bu nedenden ötürü Google'a tam 4.3 milyar Eoru'luk bir ceza kesti. Bu ceza şu ana kadar kesilen en yüksek cezalar sınıfına girdi. Cezanın kesilme nedenleri arasında diğer firmaların gelişimini engellemesi ve diğer arama motorlarının inovatif davranmasının önüne tıkadığı gösterildi. Google ise bu duruma sessiz kalmadı.

Google alınan karara sessiz kalmadı

Google yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Android herkes için çok fazla seçenek yarattı diyerek 'Güçlü bir ekosistem, hızlı inovasyon ve daha düşük fiyatlar yoğun rekabetin ayırt edici özellikleridir. Komisyon'un kararını temyize götüreceğiz.' Bu açıklama ile yetinmeyen Google, biraz da tehditkar bir üslupla 'Telefon üreticileri ve operatörler yazılımlarımızı telefonlarına koymak zorunda olmazlarsa, bu Android ekosistemine zarar verir. Android'in şu an tüm iş modeli bu yazılımları bünyesinde barındırmasındadır. Eğer buna engel olunursa, dengeler alt üst olur." şeklinde konuştu.

Alınan bu karar ve Google'ın cevabı bize daha pahalı cihazların geleceğinin habercisi

Google alınan karara fazlasıyla tepki gösterirken, gerekirse Android'den para karşılığı satın alarak kullanırız anlamı taşıyordu cümlelerinin özünde. Bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Ancak size üzülerek şunu belirtmeliyim ki yaşanan bu durum bizim açımızdan kötü oldu. neden diye soracak olursanız bu durum bize daha pahalı akıllı telefonlar ve tabletler ile dönecek. İlerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.





PAYLAŞ