Avrupa Birliği’nin gizlilik talimatları Facebook'un Avrupa'dan çekilmesine yol açabilir - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği’nin gizlilik talimatları Facebook'un Avrupa'dan çekilmesine yol açabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın sosyal medya platformu TikTok’a karşı uygulamış olduğu sıkı tedbirler bir hayli gündem olmuştu. Şimdi ise veri güvenliği noktasında Facebook’un başı derde girdi diyebiliriz. Uzun bir süredir kullanıcı verileri ve veri güvenliği noktasında sıkıntılar yaşamaya devam eden Facebook, Avrupa’yı terk edebilir. Öyle ki Avrupa Birliği Facebook’a resmen iletmiş olduğu ön emirde, Facebook’un Avrupa’daki kullanıcıların kişisel verilerini Amerika’ya transfer etmemesini ve verilerin Avrupa’da kalmasının gerektiğini belirtti. Facebook yetkilileri ise bu karar sonrasında hem Facebook’un hem de Instagram’ın Avrupa’da devam etmeyebileceğini ifade etti.

Facebook, Avrupa’yı terk edebilir

TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!

Avrupa Birliği, bu noktada verilerin gizliliği noktasında sıkı bir politikaya sahip durumda. Bu politika kapsamında Facebook’a gönderilen ön emirde Avrupalı kullanıcıların verilerinin Amerika’ya transfer edilmemesi gerektiği e Avrupa’da kalması gerekliliği bildiriliyor. Facebook’a ciddi bir maddi zarar anlamına gelen bu karar sonrasında Facebook oldukça sert bir yanıt gönderdi. Facebook’un göndermiş olduğu resmi yanıta göre bu kararın askıya alınmaması noktasında Facebook ve Instagram’ın Avrupa’daki faaliyetlerini durdurması gündeme geldi. Şirketin İrlanda ayağında veri güvenliği noktasında önemli bir göreve sahip Yvonne Cunnane yaptığı açıklamada, bu şartlarda şirketin Avrupa’daki servislerini durdurabileceğini belirtti.

Facebook ve Instagram baktığımız zaman Avrupa’da toplamda 410 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Şirketin Avrupa faaliyetinin sonlandırılması sonrasında 410 milyon kişinin bu uygulamalara erişimi kesilecek. Ancak Facebook’un bu tehdidine göre bu ihtimalin az olduğu düşünülüyor.


Facebook artırılmış gerçeklik gözlüğü ile iddialıFacebook artırılmış gerçeklik gözlüğü ile iddialı

PAYLAŞ