Avrupa Birliği'nden Bitcoin hakkında uyarı - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği'nden Bitcoin hakkında uyarı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, Bitcoin’le ilgili önemli açıklamalar yaptı. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu yatırımcıları dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Her geçen gün adından biraz daha söz ettirmeye başlayan Bitcoin'in bir yükselip bir düşüşe geçmesiyle ilgili Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu'ndan yeni bir açıklama geldi. Senede iki kere risk raporu yayımlanan ilgili Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, yatırımcıların tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı.

Bitcoin, 56 bin doları geçtiBitcoin, 56 bin doları geçti

Bitcoin yeniden düşüşte

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu'nun yayımladığı raporuna göre kripto para birimlerinin hepsi çok yüksek riskli ve spekülatif yatırım araçları. Bu para birimlerinin değerini dönem dönem hızlı bir şekilde arttırmasının daha fazla kullanıcıyı yatırım yapmak konusunda teşvik ettiğinin altını çizen ilgili Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, dikkatli olunması gerektiği hakkında uyarıyor.

Bitcoin alırken nelere dikkat etmeli?

Tabi ki de her yatırım aracında olduğu gibi Bitcoin’de de riskin büyük olduğu herkesçe biliniyor. Hatta bir yükselip, bir düşüşe geçen Bitcoin günümüzün hem en çok kazançlı, hem de en riskli kripto para birimi olarak kabul edilebilir. Kripto para borsasına yatırım yapmadan önce teknik analiz konusunda bilgi sahibi olmanız gerektiğini hatırlatalım. Teknik analizlerin ardından yatırımınızda başkasının değil kendi kararlarınızla ilerlemeniz de sizin daha az risk almanızı sağlayabilir. Bunun yanı sıra en önemli konulardan biri de Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapmak için borca girmemeniz. Bu size hem var olan paranızı kaybettirebileceği, hem de başka bir yere borçlu duruma sokacağı için riski en büyük hamlelerden biri. Bu nedenle yatırımlarınızı yaparken dikkatli olmanız gerek.
Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu'nun yapmış olduğu bu açıklamanın zamanlamasının da oldukça manidar olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere Bitcoin geçtiğimiz günlerde tüm zamanların en yüksek değeri olan 61 bin dolar seviyelerini gördü. Ancak bu zirve pek uzun sürmedi ve hemen ardından düşüşe geçen Bitcoin, şu sıralar 55 bin dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Şuanda yükseliş sezonunda olduğu belirtilen Bitcoin ilerleyen aylarda ani ve uzun süreli bir düşüş dönemine girebilir.



Bitcoin Dominance Nedir?Bitcoin Dominance Nedir?
Bitcoin 60 bin doları geçtiBitcoin 60 bin doları geçti

PAYLAŞ