Avrupa Birliği yüz tanıma teknolojisini yasaklayabilir - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği yüz tanıma teknolojisini yasaklayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 14:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda teknoloji ile insanların kişisel verileri adeta karşı karşıya geliyor. Teknoloji dünyası gelişiyor olsa da kullanıcıların kişisel verileri bu durum karşısında zarar görebiliyor. Şöyle ki oldukça popüler olan yüz tanıma teknolojisi karşısında dahi çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Buna karşılık Avrupa Birliği, kötüye kullanımların nasıl önüne geçileceği konusuna zaman kazanmak adına halka açık alanlarda yüz tanıma teknolojisinin kullanımını beş yıla kadar yasaklamayı düşünüyor. 

Şu günlerde Avrupa Birliği, kamuya açık ortamlarda yüz tanıma teknolojilerinin kullanımına yönelik yaklaşık beş yıllık bir yasak getirme konusunu tartışıyor. Günümüzde mobil cihazlarda ve kameralarda yer alan yüz tanıma özelliğine sahip olan sistemlerin, kolluk kuvvetleri tarafından aranan kişileri bulmak gibi cezai soruşturmalar gibi durumlarda faydalı olduğu sanılıyor olsa da fakat eleştirmenler, yüz tanıma teknolojisinin kamuoyunun rızası olmadan kötüye kullanıma sebebiyet vereceği ve kullanıcıların gizlilik hakkı ihlal ettiğini de dile getiriyorlar. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüz Tanıma Sistemi İle KorunacakTürkiye Büyük Millet Meclisi Yüz Tanıma Sistemi İle Korunacak

Avrupa Birliği, konu ile ilgili politikacılara göndermiş olduğu taslak bildirilerle, park alanlarına, turistik merkezlere ve spor alanlarına benzer yerler de dahil olmak üzere, komu alanı olarak ilan edilen bölgelerde yüz tanıma teknolojisinin kullanımını konusunda beş yıla kadar bir yasaklanma gelmesi bekleniyor. AB Komisyonu sözcüsü konu ile ilgili; "Yapay zekanın faydalarını en üst düzeye çıkarmak ve zorlukları ele almak için, Avrupa tek olarak hareket etmek zorunda ve kendi yolunu, kendisi çizecek. Teknoloji bir amaca ve insanlara hizmet etmek zorundadır. AB vatandaşlarının güveni ve emniyeti bu nedenle bizim stratejimizin merkezinde olacaktır." ifadelerinde bulundu.


San Francisco'da Yüz Tanıma Teknolojisini YasaklıyorSan Francisco'da Yüz Tanıma Teknolojisini Yasaklıyor
Türkiye Stadyumlarında Yüz Tanıma Sistemi OlacakTürkiye Stadyumlarında Yüz Tanıma Sistemi Olacak
Yeni Android sürümü yüz tanımaya ağırlık veriyorYeni Android sürümü yüz tanımaya ağırlık veriyor

PAYLAŞ