Avrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecek - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 12:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemde hem ülkemiz hem de dünya genelinde veri gizliliği sözleşmesi ile gündeme gelen mesajlaşma uygulaması WhatsApp için Avrupa Birliği, ceza kesmeye hazırlanıyor. Bu noktada platforma 50 milyon Euro para cezası kesmeye hazırlanan AB, ceza sebebi olarak ise WhatsApp’ın AB’nin veri koruma kurallarını ihlal etme noktası gösteriliyor. Facebook ve tüm alt şirketlerin veri gizliliği ile verilerin paylaşımı noktasında yaşadığı problemler neticesinde şirketin ödemek olduğu cezaların bir yenisi daha geliyor gibi duruyor. Öyle ki AB’den gelecek olan muhtemel 50 milyon euro’luk bir ceza ile karşı karşıya kalacak.

WhatsApp’ın Avrupa’da yer alan merkezinde veri koruma kurumu, WhatsApp ve Facebook’un kişisel verileri kullanıma yönelik bir inceleme başlattı. Henüz inceleme devam ederken, bu inceleme başlangıç sebebi olarak WhatsApp’ın kişisel verileri Facebook ile paylaşma noktasında hatalar yaptığını ve Avrupa’daki kullanıcıları bu noktada şeffaf bir şekilde bilgilendirmemiş olması konusu belirtildi. WhatsApp’ın bu hareketi ile AB genelinde 2018’de yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliğine aykırı olmuş oldu.

Whatsapp gizlilik sıralamasında kullanıcıların sadece yüzde 18'ini koruyabilir!Whatsapp gizlilik sıralamasında kullanıcıların sadece yüzde 18'ini koruyabilir!

WhatsApp’a yeni bir para cezası daha geliyor

İrlanda Veri Koruma kurumu, AB üyesi diğer ülkelerdeki gerekli kurumlar ile beraber WhatsApp’a kesilecek olan ceza noktasında görüşmeleri sürdürüyor. Bu görüşmeler neticesinde ise AB’nin WhatsApp’a 30 milyon il 50 milyon Euro arasında bir ceza kesmesi bekleniyor. Bu karar ve ceza ile beraber WhatsApp’ın kişilerin verileri kullanım biçimini de değiştirmesi gerektiği söyleniyor. Facebook’un finansal raporlarında bulunan bilgiler kapsamında ise şirketin WhatsApp’a gelebilecek cezası için 77.5 milyon Euro ayırdığını belirtiyor.

Henüz cezanın ne zaman açıklanacağı bilinmezken, Facebook’un veri kullanımına yönelik yapacağı düzenlemelere rağmen Avrupa Birliği ile bu gibi benzer sorunların devam etmesi bekleniyor. Bakalım Facebook’a ne kadar ceza gelecek göreceğiz.


WhatsApp, Meity tarafından gizlilik politikasındaki değişiklikleri geri çekmesini istediWhatsApp, Meity tarafından gizlilik politikasındaki değişiklikleri geri çekmesini istedi
Türkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldıTürkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldı

PAYLAŞ