Avrupa Birliği mobil cihazlarda standart bağlantı türü istiyor - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği mobil cihazlarda standart bağlantı türü istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-23 09:19:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Avrupa Parlamentosu üyeleri, tek bir bağlantı sistemi desteklemek için mevzuat üzerinde çalışmalar yapıyor. Tek bağlantı fikri, evrensel bir bağlantı sisteminin tüketicilerin hayatını büyük oranda kolaylaştıracağını ve hatta aynı zamanda bu alanda yaşanan israfında önüne geçileceğini öne sürüyor. Bu konu yapılan bir tahmine göre, geçmişteki şarj cihazları yılda 51.000 metrik ton elektronik atık üretimi yapıyordu. 

Avrupa Parlamentosu, 2014 yılında Avrupa Birliği Radyo Ekipmanları Yönergesini yayınlamıştı. Yönerge içerisinde tüm akıllı cep telefonlarına, tabletlere, e-kitap okuyucularına ve aynı zamanda diğer taşınabilir akıllı cihazlara uyum sağlayacak ortak bir şarj cihazının geliştirilmesi çağrısında da bulunuldu. Komisyon, bu şekilde bir adım atılması için ortam hazırlamıştı fakat beklenen sonuçlar elde edilmedi. 

Teknoloji dünyasında 2014 yılından bu yana birçok sevindirici gelişme yaşandı ve birçok farklı bağlantı sistemi de ortaya çıktı. Yönerge içerisinde yeni bir güncelleme yapıldı ve yasal olarak yeni bir çözüm yoluna başvurulması amaçlandı. Yapılan güncellemeye göre, Avrupa'da satışa sunulan tüm akıllı cep telefonlar ve diğer küçük elektrik cihazlar için ortak bir şarj standının olacağı benimsenecek. 

Yeni üretilen birçok Android akıllı cep telefonlarda zaten USB-C standart bağlantı seçeneğine geçiş yapmıştı. Fakat bu türden bir mevzuatın hayata geçirilmesi halinde Apple, iPhone akıllı cihazlar tescilli Lightning konnektörünü kullanmaya  devam ettiği için zor bir durum ile karşı karşıya kalabilir. Akıllı cihazlar için tek tip bir bağlantı türünün hayata geçirilmesi, son kullanıcılar için son derece faydalı olacak gibi gözüküyor. 

 





PAYLAŞ