Avrupa Birliği, Google’ın veri toplama politikalarını araştırıyor - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği, Google’ın veri toplama politikalarını araştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-02 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google, zaman zaman Avrupa Birliği tarafından birçok ceza ile karşı karşıya geldi. Elde edilen bilgilere göre Google, halen cevap almaya devam ediyor. Konu ile ilgili ortaya çıkan rapora göre şirketin veri toplama stratejisi şu an gözlem altında. Teknoloji şirketlerinin son dönemlerine baktığımızda başta Google olmak üzere birçok teknoloji şirketi, tekel davaları ile karşı karşıya kalıyor. Bu cezalar yüzünden şirketler büyük miktarda cezalar ödemek zorunda kaldılar. Elde edilen bilgilere baktığımızda Avrupa Birliği, gözünü Google'dan çekmiş değildir. Teknoloji liderinin veri toplama politikası halen izlenmektedir. 

Google'ın veri toplama teknolojisi incelemede

Avrupa Birliği, Google'ın veri toplama politikasını gözden geçirmekten vazgeçmiyor. Çeşitli araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre araştırmanın ana hedefi yerel aramalar, hedefli reklamlar, oturum açma servisleri ve aynı zamanda web tarayıcıları olacak. Bu bilgiler doğrultusunda inceleme yaptığımızda sadece Google'ın ana işlerinin mercek altında olduğunu görüyoruz. Kullanıcı bilgilerinin toplanması sonucunda Google kullanıcılarına ona göre reklamlar gösteriliyor. Şöyle ki söz konusu bu veriler kullanıcıların dikkatini çekecek ve tıklama işlemlerini artırmak adına toplanan bu veriler şirket açısından son derece önem arz eden bir durumdur. 

Google'ın kapanan servislerine bir yenisi daha ekleniyorGoogle'ın kapanan servislerine bir yenisi daha ekleniyor

Google hali hazırda dünyanın en büyük teknoloji şirketi olmanın yanı sıra aynı zamanda gerek geliştirdiği uygulamalar, programlar ve elbette ki sunduğu tarayıcı hizmeti ile beraber herkesin gönlünü fethetmiş durumdadır. Google'ın tarayıcısını tercih eden kullanıcıların hareketlerinin takip edilmesi şirket adına önemli bir güvenlik açığı olarak değerlendiriliyor. Konu hakkında yapılan araştırmalar sonucunda şirket kesin olarak ceza alacak demekte pek doğru olmayacaktır. Fakat, daha öncede olduğu gibi Android işletim sistemi içerisinde zorunlu uygulamalar sunmak ve aynı zamanda kullanıcılarına kısıtlayıcı reklam kontratları kabul ettirmek adına oldukça güçlü cezalar veriliyor. Yaşanan bu olaylar sonucunda Google'ın toplam 8.8 milyon dolar ödemesi gerekebilir gibi gözüküyor. Avrupa Birliği Komisyonu'nun kullanıcıların verilerini gizli bir şekilde toplamaları konusunda Google'a ceza vermesi açısında da pek şaşırtıcı olmayacak gibi gözüküyor. Teknoloji lideri Google, yaşanan bu olaylar sonucunda kullanıcılarının güvenini sarsmaya neden oluyor. Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan Google, mevcut özellikleri ile kullanıcıların kalbini fethetmiş olsa da kullanıcıların bu özel bilgileri takip ediyor olması hiç de hoş bir durum değildir. 

 


Google Fotoğraflar'a yeni özellikler geliyorGoogle Fotoğraflar'a yeni özellikler geliyor
Google Stadia yalancılık suçlamalarıyla karşı karşıyaGoogle Stadia yalancılık suçlamalarıyla karşı karşıya
Google Stadia ile çalışan telefonlarGoogle Stadia ile çalışan telefonlar

PAYLAŞ