Avrupa Birliği Google'a soruşturma başlattı - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği Google'a soruşturma başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Avrupa Birliği (AB), teknoloji dünyasının başarılı şirketlerinden Google'ın dijital reklam faaliyetlerine yönelik rekabet soruşturması başlattı.

AB Komisyonu, Google'ın reklam teknolojilerinin Birlik rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini anlamak üzere resmi bir soruşturma başlattığını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama kapsamında, Google'ın reklam teknolojisinde kendi hizmetlerini avantajlı bir konuma getirip getirmediğinin ve rakip reklam hizmet sağlayıcılarının zarar görüp görmeyeceğinin inceleneceğini de aktardı. Google'ın üçüncü tarafların internet siteleri üzerinde ve uygulamalar kapsamında reklam amacıyla kullanıcıların verilerine erişim kısıtlayıp kısıtlamadığını soruşturacağını gösteren açıklamada, şirketin söz konusu verileri yalnızca kendi kullanımı adına saklayıp saklamadığının da değerlendirileceği aktarıldı. 

Google yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyurulduGoogle yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyuruldu

AB ülkelerinde aktif olarak görev alan şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda yer alıyor. Komisyon, söz konusu bu soruşturma kapsamında rekabete aykırı bir durum olup olmadığı üzerinde incelemeler yapıyor. Rekabete zarar verecek durumların ortaya çıkarılması halinde AB Komisyonu, bu duruma son veriyor ve şirketlere yüksek para cezaları uyguluyor. AB, geçmiş dönemlerde arama motoru ile ilgili olarak kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı ve elinde bulundurduğu hakimiyeti kötüye kullandığı gerekçesi ile Google'a yönelik incelemeler başlattı. 

Konuyla ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda AB, Google'ın alışveriş hizmetindeki karşılaştırma stratejisinin rekabet kurallarına aykırı olduğunu, şirketin arama sonuçlarında kendi karşılaştırma hizmetini teşvik ederek ve rakiplerinin görünürlüğünü azaltarak bir arama motoru olarak pazar hakimiyetini suistimal ettiğine karar kıldı. AB Komisyonu, bu nedenle 2017'de Google'a 2,42 m,ilyar avroluk para cezası verilmiş, arama motorundan alışveriş hizmetinde rakiplerine eşit miktarda muamele gösterilmesi talep edildi. Google, söz konusu bu cezayı temyize götürmüştü. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konu ile ilgili daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?
Google Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 YoluGoogle Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 Yolu
Google Mesajlar bir yeni özellik daha kazandıGoogle Mesajlar bir yeni özellik daha kazandı

PAYLAŞ