Avrupa Birliği, Apple NFC teknolojisi için yasa çıkaracak - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği, Apple NFC teknolojisi için yasa çıkaracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 15:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Güvenlik ve gizlilik dendiği zaman akla ilk gelen şirketlerden biri olan ABD'li şirket Apple’ın Avrupa Birliği sorunlarına bir yenisi daha ekleniyor. Avrupa Birliği, Apple NFC teknolojisi hakkında yeni yasa çıkarmak için hazırlanıyor.

Avrupa Birliği, Apple NFC teknolojisi için yasa çıkaracak

Apple, güvenlik nedeni ile NFC erişimine kısıtlama getirdiğini ve birçok müşterisinin de şirket tarafından sağlanan kullanım kolaylıklarını benimsediğini açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl Almanya tarafından yürürlüğe sokulan yasadan sonra şimdi de Avrupa Birliği yeni bir yasa ile gündeme geldi. 

Spotify'dan Apple One'a haksız rekabet suçlamasıSpotify'dan Apple One'a haksız rekabet suçlaması

Birçok analist uzun süredir Apple’ın NFC özelliğini Apple Pay’in ötesine taşıyacağını belirtiyordu ancak şirket tarafından henüz radikal bir adım atılmadı. Bununla beraber geçtiğimiz yıl Almanya tarafından alınan karar neticesinde Apple’ın NFC özelliğini makul bir ücret karşılığında rakiplerinin kullanımına açması gerekecek.

Bu emsal karardan sonra Avrupa Komisyonu 27 ülkede yürürlüğe girecek bir yasa için çalışma başlattıklarını duyurdu. 2022 yılında yürürlüğe girmesi yönünde beklentilerin olduğu yasa ile birlikte başta Apple olmak üzere ürün özelliklerini kısıtlayan şirketleri zorlu bir süreç bekliyor.

Avrupa Parlementosu üyesi Markus Ferber şu açıklamada bulundu 

Finansal hizmet sunan teknoloji şirketlerinin daha fazla denetim görmesi gerekiyor. Her ne kadar yeni kurallar gecikmiş olsa da hem şirketler hem de son kullanıcılar için yararlı olabilecek kararlar almayı hedefliyoruz.




Apple’dan iPhone 12 serisi için mini kablosuz şarj cihazı iddiasıApple’dan iPhone 12 serisi için mini kablosuz şarj cihazı iddiası

PAYLAŞ