Avrupa Birliği Apple, Facebook, Amazon ve Alphabet CEO'larını duruşmaya çağırdı - Haberler - indir.com

Avrupa Birliği Apple, Facebook, Amazon ve Alphabet CEO'larını duruşmaya çağırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 15:01:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Avrupa Parlamentosu tarafından teknoloji devleri olan Facebook, Amazon, Apple ve Alphabet CEO’larını 1 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan duruşma için davet etti. CEO’ların Avrupa Komisyonun’nun önerilerine sahip olacak toplantıya katılıp katılmayacakları henüz bilinmiyor. Reuters kaynağına göre Avrupa Parlamentosu, Apple CEO’su Tim Cook başta olarak Facebook , Amazon ve Alphabet CEO’larını ABD teknoloji markalarının gücü hakkında bir AB oturumunda toplantıya davet etti. Sadece CEO’ların yer alacağı bu duruşmanın ise 1 Şubat tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bu toplantı teknoloji dünyasındaki rekabet arttırmanın haricinde sahte haberlerin ve zararlı içeriklerin etkisini azaltmaya yönelik de olacağı belirtiliyor. Konu hakkında şu sözler dile getiriliyor;  "Planlanan duruşmanın amacı, dünyanın önde gelen dört platform şirketinin CEO'larıyla mevcut iş modelleri ve değişken pazar koşullarının zorluklarıyla karşı karşıya kaldıklarında gelecek konseptleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmaktır" 

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklamasıTelegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması

Duruşmaya 4 büyük CEO davet edildi

Söz konusu duruşma ile Avrupa Parlamentosu üyelerini dijital Pazar için potansiyel yapılacak yeni düzenlemelere katkıda bulunulacağı belirtiliyor. Raporlar kapsamında Şubat ve Mart aylarını kapsayan tarihler teklif edilse de, teknoloji devlerinin yöneticilerinin bu daveti kabul edip etmeyecekleri henüz bilinmiyor. Avrupa Komisyonu tarafından geçtiğimiz Aralık ayı ile beraber Avrupa Birliği’nde yer alan teknoloji şirketlerini etkileyecek olumsuz faaliyetler noktasında ağır para cezaları içerek iki yasa taslağı sunulmuştu. Bunlar arasında Apple’ın App Store tarafından kendi uygulamalarını kullanıcılarına pazarladığı noktasında büyük değişiklik yapma zorunluluğunda bırakan Dijital Piyasalar yasası da yer alıyor.

Apple’ın CEO ismi Tim Cook, Google CEO’su Sundar Pichai, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO’su olan Jett Bezos, geçmişte ABD’de buna benzer toplantılara katılmak zorunda kalmışlardı. Son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında ise Apple’ın App Store politikalarını Washinton’da savunduğu biliniyor.


Realme CEO'sundan X serisi hakkında açıklamalarRealme CEO'sundan X serisi hakkında açıklamalar
Netflix CEO'su Reed Hasting Disney Plus hakkında açıklama yaptıNetflix CEO'su Reed Hasting Disney Plus hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ