Avast kaldırma işlemi nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Avast kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-27 18:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Güvenlik amacıyla kullanılan Avast kaldırma sorunu, tahmin edeceğiniz üzere birçok Avast kullanıcısının kabusu olmuş durumdadır. Avast nasıl kaldırılı ya da Avast programını durdurma işlemleri nasıl yapılır öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Program kullanımını esnasında yaşanan memnuniyetsizlik ya da bir takım uygun olmayan durumlar karşısında Avast programını bilgisayarınızdan kaldırmanız gerekebilir. Avast kapatma işlemi bu durum karşısında pek de yeterli olmayabilir. Kesin bir çözüm olarak Avast kaldırma işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek ve Avast nasıl kaldırılır öğrenmek için sizde yazımızı referans alabilirsiniz. 

Bildiğiniz üzere Avast, ücretsiz olarak kullanılan antivirüs programıdır. Avastve benzeri antivirüs programları tam güvenlik sağlamak amacıyla arka planda çalışmaya devam etmektedir. Fakat üst düzey bir bilgisayara sahip değilseniz Avast programı çalışırken performans güçlüğü yaşatabilirler. Bu gibi durumlarda Avast programını kaldırmak durumunda kalabilirsiniz. 

Android Cihazı Hırsızlardan Koruyan Uygulama: Avast! Anti-Theft (Video)Android Cihazı Hırsızlardan Koruyan Uygulama: Avast! Anti-Theft (Video)

Avast programı nasıl kaldırılır?

Avast antivirüs programını kaldırmayı denediyseniz ve buna rağmen Avast  programı silinmiyorsa bir takım sorunlar ile karşılaşıyorsunuz demektir. Avast programını kaldırmak için birden fazla yöntem söz konusudur. Bu işlemlerin bazırları tam çözüm sunarken bazıları ise Avast  programını görmemizi sağlıyor. Yani program tam kaldırılmış olmuyor. Avast programını tamamen bilgisayarınızdan kaldırırken herkesin ilk başvurduğu gibi Windows'un Program Ekle ve Kaldır seçeneğini kullanarak bu programı kaldıramadığınızı görmüşsünüzdür. Avast gibi antivirüs uygulamaları sadece Güvenilir Yükleyici olarak tanımlanan uygulamaların kaldırılmasına izin veriyor. Bu durum karşısında güvenilir Avast olduğu için bu işlemi gerçekleştirmek sandığınız kadar kolay olmayacaktır. 

Avast antivirüs programını kaldırma işlemini başarmanın ilk yolu biraz zorlu bir süreçtir. Avast kaldırma işlemi yaparken kendisine yeni ve küçük bir işletim sistemi kuruyor. Yapılan işlemin sonunda, bilgisayarınızı yeniden açtığınızda işletim sistemi maalesef kendisini kaldıramıyor. Bu sebeple Avast antivirüs kapatma işlemi de başarısız olarak görüntüleniyor. Bunun sebebi ise Avast'ın kurmuş olduğu kendi işletim sistemini varsayılan işletim sistemi şeklinde göstermesidir. Varsayılan olarak ayarlanan işletim sistemleri de bilgisayarınızdan kaldırılamıyor. Bu noktada çözüm ise Windows "Çalıştır" penceresinden Avast OS yani Avast işletim sistemini kaldırmak olacak. Bu şekilde kesin bir çözüm elde etmeniz mümkün olarak gözüküyor. Bu işlemleri yaparken de doğru adımları takip etmeniz gerekiyor aksi halde bilgisayarınıza zarar verebilirsiniz. 

Avast nasıl kaldırılır sorusunun bir diğer cevabı olarak ise güvenilir yükleyici dosyalarını teker teker silmek olacak. Güvenilir yükleyici dosyalarına C: \ ProgramData \ AVAST Software \ Avast \ adımlarını takip ederek ulaşmanız mümkündür. Bu kısımda yapacağınız bir takım işlemler ile beraber Avast kaldırma işlemlerini yapabilirsiniz. Fakat bu yolunda bilgisayarınıza zarar verme ihtimali olmadığını unutmamanız gerekiyor. Avast kaldırma işlemini en kolay ve güvenilir şekilde yapmanın yolu ise Avast kaldırma aracını kullanmak olacak. Bu sayede hem çok fazla vakit geçirmiş olmayacak hem de bilgisayarınıza zarar vermeden Avast programını tamamen bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. 

Avast kaldırma aracı ile Avast kaldırma işlemi

Avast kaldırma programını en güvenilir şekilde bilgisayarınızdan kaldırmak için Avast kaldırma programını tercih etmekte fayda vardır. Tamamen bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş piyasada birçok uygulama vardır. Güvenilir bir kaynaktan aldığınız sürece bu programlar işe yaramaktadır. 

 


Antivirüs Yazılımı Avast rakibi AVG'yi satın almak için anlaştıAntivirüs Yazılımı Avast rakibi AVG'yi satın almak için anlaştı

PAYLAŞ