Autodesk, BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Autodesk, BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 13:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Temel olarak yazılım firması ve tasarım konusuna odaklanmış olan Autodesk, inşaat yönetim platformu olan BuildingConnected'ı 275 milyon dolarak satın almaya hazırlanıyor. Gayrimenkul şirketlerin ve inşaat firmalarının projelerine nitelikli işçi bulmak ve ihale sürelerini yönetmelerine yardımcı olmak için geliştirilmiş olan BuildingConnect, bu konuda 700 bini aşkın inşaat ile ilgili profesyonel barındırıyor. İşte Autodesk, BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor

Autodesk'in Graphic Uygulaması iOS ve OS X için Yayında

Çocuklara 3 Boyutlu İnşaatçılık Oyunu: Little Builders (Video)Çocuklara 3 Boyutlu İnşaatçılık Oyunu: Little Builders (Video)

Autodesk, BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor

Autodesk, geçtiğimiz ay tekrardan büyük bir satın alma haberi ile karşımıza çıktığını da belirtelim. Geçtiğimiz Kasım ayında, 2011 yılı içerisinde kurulan PlanGrid girişimini satın aldığını açıklayan şirket, bu satın alma için yaklaşık olarak 875 milyon dolar ödeyeceğini de belirtmişti. PlanGrid ve BuildingConnected girişimlerinin ortak noktasının inşaat ile ilgili süreçleri dijitalleştirmek ve kolaylaştırmak olduğunu da belirtmemizde fayda var.  

Kısaca Autodesk yaklaşık olarak 1 ay içerisinde inşaat süreçlerini basitleştirmek için toplamda 1,15 milyar doları gözden çıkardı. Konu ile ilgili açıklama yapan Autodesk CEO'su Andrew Anagnost, inşaat süreçlerini dijitalleştirme ve otomatik hale getirmek için yatırım yaptıklarını da belirtti. Autodesk şirketinin amacının tasarım, inşaa etme ve operasyonlar gibi inşaat süreçlerini birbirine bağlamak için satın almaya hazırlandıkları BuildingConnected firmasının kendini kanıtlamayı başarmış bir firma olduğunu da sözlerine ekledi. 

Söz konusu olan bu şirketi satın alma anlaşmasının gerçekleşmesi durumunda, Autodesk BIM 360, Revit, AutoCAD, PlanGrid ve Assemble Systems gibi çözümlerin arasına katılacak. BuildingCoonected CEO'su  ve kurucu ortağı olan Dustin DeVan yaptığı bir açıklamada Autodesk sayesinde platformlarını çok daha fazla büyüteceklerini belirtti.


Stingray; Autodesk'in Yeni Oyun MotoruStingray; Autodesk'in Yeni Oyun Motoru
Autodesk'in Graphic Uygulaması iOS ve OS X için YayındaAutodesk'in Graphic Uygulaması iOS ve OS X için Yayında
Yeni Titanic Gemisinin İnşaatı BaşladıYeni Titanic Gemisinin İnşaatı Başladı

PAYLAŞ