Audi Üretim Sürecindeki Yapay Zeka Desteği İle Dikkat Çekiyor - Haberler - indir.com

Audi Üretim Sürecindeki Yapay Zeka Desteği İle Dikkat Çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Gelişen yapay zeka ve teknoloji sistemlerini her alanda görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise fabrikası Almanya’da bulunan Audi, geçtiğimiz günlerde yapay zeka destekli uygulamasını devreye sokmuştu. Şimdi ise bu sistemin etki alanını arttırmak hedefleniyor. Robotikleşme ve üretim aşamalarının sistemlere aktığı kısımların en faydalı olduğu noktalar fabrikalar ve imalat süreçleri oluyor. Günümüzdeki birçok marka ve üretici şirket bu alanlarda robotlar ve yapay zeka teknolojilerinden faydalanmaya devam ediyorlar. Bu alanda da geliştirmelerini sürdüren şirketlerin özellikle otomatik seri üretim noktasında olmazsa olmaz yardımcıları makine robotlar ve yapay zeka sistemleri oluyor. Son olarak Audi tarafından yapılan açıklama ile seri üretim noktasında Makine öğrenimi sistemi kullanan sayılı markalardan birisi olduklarını açıklamıştı.

Yapay zeka ve Makine Öğrenimi

Audi lunar quattro; Dört Çekerli Ay AracıAudi lunar quattro; Dört Çekerli Ay Aracı

Almanya Ingolstadt şehrinde yer alan bu üretim alanında yazılım pres atölyelerinde kullanılmaya başlanmış durumda. Bu yazılım ile beraber kameralar sac metal parçalarındaki en ince çatlak ve sorunları saniyeler içerisinde işaretleyebiliyor. Audi tarafından gerçekleştirilen bu makine öğrenimi uygulamasının yapay zeka tarafında her alanda kullanılması hedefleniyor. Marka yeni tasarım çizgisini ve kalite standartlarını arttırmaya devam ederken kullanılan sac metal parçaları pres atölyelerde ciddi test süreçlerinden geçiyor ve çalışanların görsel denetimine de sunuluyor. Ayrıca bu parçalar detaylı bir şekilde kameralar tarafından da inceleniyor.

Görsel tanıma yazılımına sahip olan bu kameralar bu noktada makine öğrenimi desteği ile beraber derin öğrenme yeteneğini de kullanıyor. Milyonlarca görsel verinin yüklü olduğu bu sistem sayesinde örnek görsellerde yer alan hatalar piksel seviyesinde kameralar tarafından tespit edilebiliyor. Yazılım örnekler haricinde yer alan hataları da öğrenerek yeni hata tespitleri gerçekleştirebiliyor. Yakın zamanda bu yapay zeka destekli kameraların boya atölyesi ve montaj sürecinde de devreye girmesi bekleniyor.


Project Cars Audi Güncellemesi Yayınlandı!Project Cars Audi Güncellemesi Yayınlandı!
Audi'nin robot çalışanı Klara iş başı yapıyorAudi'nin robot çalışanı Klara iş başı yapıyor
Başarılı marka Audioengine Türkiye için sevindirici haberBaşarılı marka Audioengine Türkiye için sevindirici haber

PAYLAŞ