Audi lunar quattro; Dört Çekerli Ay Aracı - Haberler - indir.com

Audi lunar quattro; Dört Çekerli Ay Aracı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-29 09:29:01
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Google'ın 2007 yılında açtığı Lunar Xprize yarışmasına katılan Alman otomobil devi Audi, Ay görevini tamamlayacak ay aracını tasarladı. Audi lunar quattro adı verilen araç dört çekerli ve adını da firmanın dört çekerli modellerine verdiği isim ''quattro''dan alıyor.

30 milyon dolar ödül verilecek olan yarışmanın amacı tamamen özel olarak fonlanan Ay görevini tamamlayacak ay aracının tasarlanması ve Ay'a giderek verilecek olan görevleri tamamlamak ve oradan veri elde etmek.

Audi lunar quattro

Alman takım Part-Time Scientist'a teknik destek veren Audi, hem teknik destek hem de bilgi yönünden yarışmanın en güçlü ismi. Firmanın ay aracının adı ise haberimizin başında da belirttiğimiz üzere adını dört çekerli Audi modellerinden alan Audi lunar quattro.

Lunar Xprize'da yarışmayı kazanmak için Ay aracının 2017'ye kadar Ay'a gitmesi, 500 metrelik bir yolculuk yapması ve dünyaya Ay'dan çekilen fotoğrafları geri yollaması gerekiyor.

Projeye başından beri destek veren Audi, projede robotik ve elektronik tecrübelerini desteklediği takıma aktarıyor. Ayrıca Audi'nin bu projeden kazanımı ise Ay'a gidecek olan aracın üzerindeki Audi logosu. Zira bu sayede firma kendi adına oldukça ciddi bir yatırım yapmış oluyor.




Audi lunar quattro Tanıtım Videosu


PAYLAŞ