Audi elektrikli araçlara tamamen geçiş yapacağını duyurdu - Haberler - indir.com

Audi elektrikli araçlara tamamen geçiş yapacağını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 13:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Audi gelecek yıllardaki üretim planlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre şirket 2033 yılının ardından içten yanmalı model üretimini durduracak. 

İçten yanmalı motor üretimleri için markalar tarafından bir bir yeni kararlar alınıyor. Konu ile ilgili son açıklama yapan marka ise Audi oldu. Elektrikli araçların altyapılarının gelişmesi ve üretimlerin daha ekonomik hale gelmesi, şirketlerin elektrikli araçlara dönüş yapmasını sağlarken özellikle sektör olarak 2030 yılı otomotiv Dünyası için yeni bir kilometre taşı olacak.

Markalar tarafından arka arkaya yapılan açıklamalar ile 2030 yılı ve sonrasındaki süreçlerde içten yanmalı motor üretimlerinin sona erdirileceği belirtilirken, tüm markalar elektrikli araç üretimlerine yoğunlaşacak. 

Audi hakkındaki iddialar doğrulandı

Audi hakkında da benzer iddialar uzun zamandan beri gündemde yer alıyordu. Audi'nin patronu Markus Duesmann tarafından yapılan son açıklamalarda gündemde yer alan haberler doğrulandı. Markus Duesmann katıldığı konferansta kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.

Şirket yöneticisi 2026 yılından itibaren içten yanmalı motor geliştirmeyi sona erdirecek. İçten yanmalı motora sahip son Audi modeli 2026 yılında üretilecek ve bu modelin ardından şirket içten yanmalı model geliştirmeyi tamamen sona erdirecek. İçten yanmalı motorlarda son üretim tarihi ise 2033 olarak açıklanmış durumda. Bu tarih itibariyle şirket hiçbir şekilde elektrikli araçlar dışında üretim yapmayacak. Markanın 2050 yılına dair hedeflerinde ise sıfır emisyon bulunuyor. 

Konferansta kendisine içten yanmalı model üretimleri ve elektrikli araçlar ile ilgili çok fazla soru yöneltilen şirket yöneticisi Müşterilerden gelen taleplerin kendilerini bu alanda yönlendirdiğini ifade etti. İçten yanmalı motor üretimi ile ilgili tek bir istisnanın olacağını belirten yönetici, sadece Çin’de modellere büyük bir ilginin olduğunu ve benzer ilginin devam etmesi halinde sadece bu bölgeye özel içten yanmalı motor üretilebileceğini söyledi. 

Özellikle Avrupa bölgesinde Euro 7 adıyla otomotiv üreticilerinin uymak zorunda olduğu yeni emisyon kuralları, mevcut üretimlerde kapsamlı bir değişiklik yapılmasını zorunlu kılıyor. Elektrikli araç üretimlerine uzun zamandan beri başlayan Audi, pek çok iddialı modeli ile şu anda piyasada yer alıyor. 2021 ve 2022 yıllarında üretimlerini daha da artıracak olan Audi, müşterilerinde de içten yanmalı motorlardan elektrik modellere doğru bir değişim yaşanmasını hedefliyor.





PAYLAŞ