Audi E-Tron GT, performans sinyalleri vermeye başladı! - Haberler - indir.com

Audi E-Tron GT, performans sinyalleri vermeye başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde gelişim ve asfalta iniş aşamaları tamamlanacak olan Audi'nin yeni elektrikli aracı Tesla'nın yeni rakipleri arasında yer alacak.

Audi E-Tron GT, performans sinyalleri vermeye başladı!

Uzun süredir sahnelerde görmek istediğimiz Audi'nin ilk elektrikli modeli Paris Otomobil Fuarı'nda nihai sonuca kavuşturan şirket için şimdi de ikinci planını devreye sokmaya çalışıyor. Önümüzde yıl içerisinde satışa sunacağı SUV sınıfındaki bu elektrikli araç ile belirli bir ivme yakalamak isteyen şirket 2020 itibariyle binek segmentte yer alacak çok daha iddialı bir parça geliştiriyor. 

Audi lunar quattro; Dört Çekerli Ay AracıAudi lunar quattro; Dört Çekerli Ay Aracı

e-Tron GT adı ile karşımıza çıkacak olan bu model, Eylül ayı içerisinde ortaya çıkan detayları üzerinden ilk değerlendirmesi yapılan elektrikli otomobil yüzde 80'lik batarya doluluk oranına yaklaşık olarak 12 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyor. Bunu ilk kez kullanabilecek olan 350 kW'lık hızlı şarj mimarisine borçlu olan Audi'nin yeni elektrikli aracı GT'den gelen bilgilere göre bu araç menzil ve performans gibi parçalar üzerindeki sır açılmaya başlıyor.

Zaten devam eden ve geliştirme aşamasında olan bu araç hakkında bazı bilgiler, Audi AR-GE Müdürü Ulrich Widmann'dan geldi. e-Tron GT'nin performans açısından beklentileri yükseltecek bir model olacağını belirten Widmann, aracın altyapısıyla da kendinden sonra gelecekler için bir ilk niteliği taşıyor. Önümüzdeki ay kapılarını açacak olan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda konsept versiyon üzerinden ilk gösterimi yapılan aracın, Porsche'nin de geliştirme aşamasında olduğu Taycan ile aynı platformu taşıyacak.

Bu model için," Porsche ile genleri paylaşacak ama daha çok Audi’nin ağırlığını hissedeceğiniz bir yapı olacak." şeklinde bir açıklama geldi. Widmann, menzil olarak 400 kilometre civarını belirtti. Bu rakan aynı zamanda ilk model e-Tron ile büyük oranda benzer olacağı düşünülüyor. Bahsi geçen bu noktalar arasındaki en büyük fark, Tesla Model P100D'ye rakip olmasından dolayı 0-100 ve maksimum sürat gibi noktaların yaratacağını net bir şekilde söylenebilir. E-Tron SUV kategorisinde 200 km/s'lik maksimum hız ve 5,5 saniyelik 0'dan 100 km hıza çıkabiliyor. Tesla'nın bu ölçülerde 4,3 saniye içerisinde 250 km hıza çıkabileceğini düşünürsek Audi e-Tron GT için aşması gereken bazı noktalar olduğunu görüyoruz.


Project Cars Audi Güncellemesi Yayınlandı!Project Cars Audi Güncellemesi Yayınlandı!
Audi'nin robot çalışanı Klara iş başı yapıyorAudi'nin robot çalışanı Klara iş başı yapıyor
Başarılı marka Audioengine Türkiye için sevindirici haberBaşarılı marka Audioengine Türkiye için sevindirici haber

PAYLAŞ