Atmosferi ile Limbo'ya benzer 8 oyun - Haberler - indir.com

Atmosferi ile Limbo'ya benzer 8 oyun

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-14 15:00:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Bağımsız bir platform oyunu yapacak olan geliştiricilerin ilk örneklerinden birisi Limbo oluyor. Limbo oyunu sahip olduğu atmosfer, hikaye ve anlatım noktasında oyuncuların oldukça sevdiği bir yapım olarak karşımıza geliyor. Yıllar için de Limbo benzeri birçok oyun geliştirilse de, bu yapım kadar öne çıkan bir oyun göremedik. Gelin şimdi Limbo’ya benzer atmosfer ve yapıya sahip oyunlar neler gelin bakalım. Platform oyunları daha çok bağımsız geliştiriciler tarafından sıklıkla karşımıza gelen yapımlar arasında yer alıyor. Platform yapımlarında hikayenin ve anlatılmak istenen deneyim kısıtlı imkanlar ile aktarılabiliyor. Çıktığı günden beri atmosferi ile dikkatleri çeken Limbo da platform türünün eşsiz yapımları arasında yer alıyor.

Limbo’nun hem atmosferinden hem de büyüsünden etkilenerek geliştirilen çeşitli platform oyunları bulunuyor. Gelin şimdi bu yapımlar neler bakalım.

Battlefield 2042 güncellemesi çapraz oyun desteği getiriyor   Battlefield 2042 güncellemesi çapraz oyun desteği getiriyor   
  • Another World
  • Brothers: A Tale of Two Sons
  • Gris
  • Inside
  • Little Nightmares serisi
  • Never Alone
  • Planet Alpha
  • The Swapper

Another World

Her platforma uyarlanarak çıkan bu yapım bilgisayar haricinde, PlayStation 4, Nintendo Switch ve Xbox One konsolları üzerinden de oynanabiliyor. Oyun sahip olduğu teknoloji ile Limbo kadar gelişmiş olmasa da, oldukça iyi bir oyun deneyimi sunduğu oyuncular tarafından ifade ediliyor.

Brothers: A Tale of Two Sons

Oyun sahip olduğu yapısı ile iki kişi oynayabiliyor. Ayrıca söz konusu oyunu yapan kişi, A Way Out oyununu da yazan aynı kişi olarak karşımıza geliyor. Brothers: A Tale of Two Sons’ın Limbo’ya benzerlik göstermemesine karşılık, oyunda duygusan bir anlatım ile iyi bir hikaye bulunuyor. Oyunculara adeta interaktif bir film deneyimi yaşattığını belirtelim.

Gris

Listede yer alan oyunlar arasında en farklı deneyimlerden birisine sahip olan bu yapım, Limbo’ya benzer yapımlar arasında en iyi haikyeye sahip oyunlardan birisi oluyor. Sunduğu hikaye içeriğine oldukça fazla önem varan bu oyun, temel oynayış mekanikleri ile karşımıza geliyor. Basit mekanikler karşısında zor bulmacalar da oyuncuları bekliyor.

Limbo yapımcısından Inside

Sahip olduğu atmosferi ile oyuncuların bir hayli dikkatini çeken Inside, Limbo’yu geliştiren ekip tarafından piyasaya sürülmüş ve basit oynayış yapısına karşılık mekanikleri ve atmosferi ile gerilimi yansıtabiliyor.

Little Nightmares serisi

2020’nin sonlarında çıkışını yapan ve ikinci oyunu ile oyun dünyasında bir hayli dikkat çeken bu seri, korku temalı ve bulmaca içeriği ile oldukça beğeniliyor. Platform oyunundan çok daha fazlasını içeren bu seri iki oyunla geliyor ve oyunun üçüncüsünün de çıkması bekleniyor.

Never Alone

Oyun ABD eyaletlerinden Alaska’nın bir halkını konu alıyor. Hikaye yapısı gerekse atmosferi ile oyuncuları kendisine çeken bu yapımda sizlere eşlik eden bir kutup tilkisi bulunuyor. Acımasız doğa şartlarında hikayeyi ilerletirken, hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.


Epic Games Store, 100 TL'lik iki oyunu ücretsiz yaptıEpic Games Store, 100 TL'lik iki oyunu ücretsiz yaptı
Zynga Türk oyun şirketini satın almak için kollarını sıvadıZynga Türk oyun şirketini satın almak için kollarını sıvadı

PAYLAŞ