Asya Ülkesinden PUBG'ye Yasak Geldi - Haberler - indir.com

Asya Ülkesinden PUBG'ye Yasak Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Asya ülkeleri internet ve sosyal medya kısıtlamaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi ise dünyayı popülerliği ile kasıp kavuran, PUBG için Nepal cephesinden bir yasak daha geldi. Yasak oyunun hem bilgisayar hem de mobil versiyonu için geçerli olacak. Sadece sosyal medya ve internet siteleri değil çeşitli oyunlarında farklı ülke ve bölgelerde yasaklandığını görüyoruz. Şimdi ise PUBG’nin farklı ülkelerde yasaklanmasından sonra Nepal cephesinden benzer bir durum gerçekleşti. Açılan kamu davalarından ötürü çıkan karar neticesinde Nepal’de PUBG için erişim engellenme kararı alındı. Yetkililer ise oyunun tüm internet servis sağlayıcıları tarafından erişime engellenmesi noktasında uyarılarda bulunuldu.

PUBG Şimdide Nepal’de Yasaklandı

PUBG’den oyunculara hediye yağmuru!PUBG’den oyunculara hediye yağmuru!

Dünya genelinde hayatta kalma oyunları arasında en popüler isimlerden olan PUBG hakkında yapılan açıklamaya göre, ebeveynlerin oyun hakkındaki sıkça şikayetinden ötürü pedagoglar oyun hakkında, “oyundaki şiddetin, gerçek hayata yansımasının mümkün olabileceği, çocukların gerçek hayatta da agresif tavırlar sergileyebileceği” kararı çıkarıldı. Bu sebepten ötürü ise yetkililer oyunun erişimini engelleme kararı aldı. Hatırlarsak PUBG oyunu daha önce Hindistan’da Amhedabad şehrinde yasaklanmış ve yasak kaldırma emri ile tekrardan açılmıştı. Ülkemizde ise Türk Silahlı Kuvvetleri, oyunun teröristler tarafından istihbarat amaçlı kullanılabileceği ifade edilmiş ve askerler için PUBG Mobile konusunda uyarılarda bulunulmuştu.

PUBG Mobile ve PUBG oyunları dünya genelinde popülerliğini sürdürürken bakalım daha ne gibi yasak ve yaptırımlar uygulanacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
PUBG'ye günlük oynama limiti geliyor!PUBG'ye günlük oynama limiti geliyor!
PUBG Mobile 1.Yıl Dönümü Etkinliği İstanbul'da OlacakPUBG Mobile 1.Yıl Dönümü Etkinliği İstanbul'da Olacak

PAYLAŞ