Asus'un Delikli Patenti Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Asus'un Delikli Patenti Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 12:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung’un yeni nesil Infinity-O delikli ekran anlayışını duyurduktan sonra, rakip şirketlerden benzer hamleler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise bu seriye Asus’nda dahil olduğunu görüyoruz. Akıllı telefonlarda delikli ekran trendini başlatan şirket Samsung, Galaxy A8s modeli ile bir hayli dikkat çekmiş ve hemen ardına ise Huawei Nova 4 modeli de duyurulmuştu. Delikli ekran tasarımına sahip olarak karşımıza çıkan bu modellerde çentik bölümü kaldırılarak kamera cihazda bulunan ufak bir delik alana entegre ediliyor. Bu sayede kamera ekrana entegre olurken çentik kısmı kalkmış ve tamamen ekran kaplı bir ön yüzey kullanıcılara sunulmuş oluyor. Şimdi ise aşağıdaki taslak görseline göre bu tasarım anlayışına uygun olan Asus’un aldığı patent detaylarını görüyoruz.

Asus Delikli Ekran Anlayışı

Asus Zenfone 5Z, Android Pie GüncellemesiAsus Zenfone 5Z, Android Pie Güncellemesi

Asus’un almış olduğu patente göre delikli kamera ekranın sol üst bölümüne konumlandırılmış durumda. Ayrıca ekrana entegre olan bu kamera sayesinde cihaz tamamen çerçevesiz olmayı başarıyor. Bir başka patent görseline göre kameranın üst bölümden bir pop-up olarak üstten çıkan mekanizmaya sahip olduğunu görüyoruz. Bu noktada ise cihazın kamerası ekrana entegre değil ek bir mekanizma ile cihazın üst alanından çıkış yapacak. Üç farklı boyuta sahip olarak tasarlanan Pop-up kameralı bu modellerin kendine has çözümleri bulunuyor. Pop-up kısmının büyüklüğüne göre cihazdaki kamera teknolojisinin gelişmiş bir yüz tanımaya sahip olması bekleniyor.

Asus yeni Max M serisini duyurdu

Asus tarafında 2019 trendlerine uygun olmak için ortaya çıkan patent tasarımları bunlardan ibaret. Şirketin büyük bir ihtimal delikli tasarıma sahip bir model sunması beklenirken rakipleri karşısında nasıl bir fark sergileyecek yakın zamanda göreceğiz. Özellikle pazarda orta segment modelleri ile iyi bir kitle yakalayan şirket bu noktada nasıl bir model sunacak yakın zamanda göreceğiz.  


Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttıAsus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı
Hızlı Şarjlı Asus VivoBook 14 DuyurulduHızlı Şarjlı Asus VivoBook 14 Duyuruldu
Asus yeni Max M serisini duyurduAsus yeni Max M serisini duyurdu

PAYLAŞ