Asus'tan Derinlik Algılayan Kamera Xtion 2 - Haberler - indir.com

Asus'tan Derinlik Algılayan Kamera Xtion 2

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-01 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon ve donanım üretici markalarından birisi olan Asus, yeni hareket algılama teknolojisi üzerinde çalışıyor. Günümüzde oldukça gelişmiş kameralar bulunsada, çeşitli sensörler aracılığı ile hala birçok teknoloji yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Şimdi ise hareket algılama uygulamaları ve oyunları geliştirmek isteyen kullanıcılara yönelik oldukça iyi olacak bir kamera tanıtıldı. Asus Xtion 2 isimli bu geliştirilen kamera ile derinlik algılama özelliğide beraberinde sunuluyor. Daha önceki kamera modellerine göre oldukça kompakt bir boyuta sahip yeni modelde ekstra güç kaynağı kullanılmıyor ve USB 3.0 bağlantı teknolojisi bulunuyor.

Bu yeni model geliştiriciler için daha iyi bir enerji tasarrufu sağlıyor diyebiliriz. Bu kamera 640 x 480 piksel çözünürlüğü 30 FPS'de sunabiliyor ve bu sayede geliştiriciler için uygulama geliştirme noktasında oldukça kolay bir yol sağlıyor. Geliştiricilere ise daha kaliteli ve keskin görüntüler için 5 megapiksellik görüntü çözünürlüğü sunan Asus Xtion 2 modeli sağlık, eğlence, oyun ve eğitim alanlarında kullanılabilecek. Asus'un bu yeni kamera teknolojisi ise Intel'in RealSense teknolojisini hedefleyecek diyebiliriz. Bu yeni teknoloji ile beraber görüntünün ön ve arka planı algılanarak objeler üç boyutlu bir şekilde taranabilecek.

Piyasa üzerinde Intel RealSense teknolojisini destekleyen kameralar yurt dışı üzerinde 100 dolar fiyatlar ile satılırken, Asus'un bu kamerasının yurt dışı fiyatının yaklaşık olarak 270 dolar olacağı düşünülüyor. Bu yeni Xtion 2 kamera sistemi, Windows 10, Windows 8 işletim sistemleri haricinde Linux ve Android platformlarına da destek vererek uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Geliştiriciler için kolaylık olması adına OpenNI2.2 ile de uyumlu olduğunu belirtelim.





PAYLAŞ