Asus'dan mini amiral gemisi: Asus Zenfone 8 Mini - Haberler - indir.com

Asus'dan mini amiral gemisi: Asus Zenfone 8 Mini

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Asus, iPhone 12 Mini’ye cevap vermek adına Zenfone 8 Mini adlı kompakt tasarım özelliklerine sahip olan bir telefon piyasaya sürülecek. Sızıntılardan elde edilen bilgilere göre modelin ismi doğrulanırken, aynı zamanda cihazla ilgili olarak merak edilen bazı detayları da gün yüzüne çıkacak. 

iPhone 12 Mini cihazı geçtiğimiz yılın Eylül ayında Apple tarafından duyuruldu. İlk olarak büyük dikkat çeken telefon ne yazık ki yüksek fiyatları sebebiyle serinin diğer modellerinin gölgesinde kaldı. Hatta bu fikirleri doğrular nitelikte bazı raporlar, Apple'ın bu modeli birçok bölgede artık üretmeyeceğini de kullanıcılara sundu. Yapılan sevkiyatları büyük oranda azaldığı ortaya çıkan iPhone akıllı cihazın kompakt telefonunun aksine Asus bu konu ile ilgili olarak başarı elde edeceğini düşünüyor. Zira şirket Apple'ın izinden giderek benzer şekilde bir cihaz için hızla çalışmalara başladı. Fakat muhtemelen onların yapmış olduğu hatayı yapmayıp daha bütçe dostu br fiyat söz konusu olacak. Şu an için bu konuda yorum yapmak oldukça zordur. Yine de ortaya çıkan iddialara bakıldığında birçok ipucu veriyor. 

ASUS GeForce RTX 3060 12 GB serisi ekran kartları piyasaya çıktıASUS GeForce RTX 3060 12 GB serisi ekran kartları piyasaya çıktı

 

Asus Zenfone 8 Mini teknik özellikleri belli oldu

XDA Developers, Asus’un çekirdek kaynak kodları arasında Zenfone 8 Mini'yi gördü. Sake kod adıyla saklanan bu akıllı cep telefonun serinin diğer modellerinde olduğu gibi Qualcomm Snapdragon 888 yonga seti ile güçlendirileceği öğrenildi. Elde edilen raporlarda kayda geçen bilgilere göre cihaz, 5,92 inç OLED ekran ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Karşılaştırma yapmayı kolaylaştırmak adına, serinin standart modeli 6,67 inçlik bir ekran üzerine kurulacak. 

Zenfone 8 Mini 2400 x 1080 piksel ile kullanıcılara Full HD+ çözünürlük imkanı sunuyor. 120 Hz yenileme hızı da cihazda yerini alacak. Aynı zamanda cihazın arka kısmında çift modülüyle geliştirildiği de belli oluyor. 64 Megapiksel Sony IMX686 ana kamera üzerine kurulacak olan bu modelde ek olarak Sony IMX663 kullanılacak. Ancak Zenfone 7’de görüldüğü üzere döner kameraların bu modelde tekrar kullanılıp kullanılmayacağı ise şu an için belli değildir. Serinin standart modeli olarak değerlendirilen Asus Zenfone 8 ise dörtlü kamera kurulumu içerecek. 64 megapiksellik Sony IMX686 birincil kamera sunacak olan bu cihaz 24 megapiksel ultra geniş açılı lensle desteklenecek. Aynı zamanda 12,2 megapiksel ve 8 megapiksellik iki kamera daha modülde yer alacak. Toplamda üç farklı model ile gelecek olan Zenfone 8 serisinin şu an için çıkış tarihi hakkında bilgi verilmedi. Konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Asus ROG Phone 5'in tanıtım tarihi açıklandıAsus ROG Phone 5'in tanıtım tarihi açıklandı
Asus Rog Phone 5 bir ilke imza atacakAsus Rog Phone 5 bir ilke imza atacak
Microsoft sunucularına yapılan saldırı için Çin merkezli bir casusluk grubunu suçluyorMicrosoft sunucularına yapılan saldırı için Çin merkezli bir casusluk grubunu suçluyor

PAYLAŞ