Asus Zenfone mini yolda - Haberler - indir.com

Asus Zenfone mini yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefon kısmında daha etkin olmaya ve bu tarafın gelirini artırmayı amaçlayan ASUS, bu amaç doğrultusunda çeşitli çalışmalar yapıyor. Konuyla ilgili ortaya atılan iddialara göre bu çalışmalardan biri de Zenfone'un Mini versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 

Esas olarak adını akıllı cep telefonlar ile duyurmamış olsa da ASUS bu pazarda da dikkat çekici bir role sahiptir. Rakiplerinin karşısında önemli bir konumda yer alıyor. Akıllı cep telefon pazarından elde etmiş olduğu kazancı arttırmak üzere çalışmalara devam eden ASUS, bu amaç doğrultusunda farklı projeler geliştiriyor. Tayvan merkezli bir web sitesi DigiTimes'da yer alan bilgilere göre ASUS'un birden fazla çalışması bulunuyor. Bunlar arasında en çok dikkat çekeni ise amiral gemisi cihazlarda yer alan özelliklere sahip olma derdi olmayan mini akıllı cep telefonlar. Şu an için tam özellikleri bilinmiyor olsa da söz konusu bu cihazın Zenfone 8 Mini olacağı düşünülüyor. 

ASUS, sunucu GPU desteğini genişlettiASUS, sunucu GPU desteğini genişletti

Mini cihazların sayısı her geçen gün artıyor

Son yıllar içerisinde akıllı cep telefonların ekran boyları her geçen gün daha da büyüyor. Artık 5,6 inçten bile daha büyük ekranları görmek mümkün olacak. Akıllı cep telefonların ilk çıktığı dönemlerde "tepki gibi telefon" olarak adlandırılan birçok modelin ölçüleri günümüzde artık pek de normal olarak kabul ediliyor. Buna rağmen yine de kullanıcılar daha kompakt telefonlara karşı ilgisini de kaybetmiş değildir. Bu da mini serilerinin sayısının her geçen gün artacağını gösteriyor.

Konuyla ilgili ortaya çıkan haberlere göre ASUS aynı zamanda Nisan ayı içerisinde yeni ROG Phone 5'in de tanıtımını gerçekleştirecek. Mart ayı içerisinde de bu yeni akıllı cep telefonların çıkış tarihleri ile ilgili net bir tarih verilecek. Ortaya çıkan iddialara göre ise ROG Phone 5, Snapdragon 888 işlemci sistemine sahip olacak ve bir önceki modelden daha yüksek bir fiyat etiketiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu yeni akıllı cep telefon hakkında henüz daha fazla açıklama yapılmadı. Söz konusu bu cihazların çıkış tarihleri yaklaştıkça hakkında çok daha fazla bilginin duyulacağı kesindir. Özellikle de lansman öncesinde listelemeler telefonlara dair bilgi verecektir. 

Mini modeller beğeni kazanıyor mu?

Her geçen gün tüketicilerin kompakt telefonlara olan ilgisi artmaya devam ediyor olsa da bu pazarda hareketlilik pek fazla yoktur. Örnek vermek gerekirse Apple'ın çıkardığı iPhone 12 Mini, 5,4 inçlik ekranıyla çok daha kompakt bir model olmasına karşılık satışların sadece %6'sı bu modele ait oldu. Mini akıllı cihazın, pazardaki son söylentilere göre ise Sony de Xpera için bir mini versiyonu da hazırlıyor. Gelecek günlerde iOS'ta beklenen noktaya gelemeyen mini akıllı telefonlar Android'de nasıl bir performans gösterecek görmek mümkün olacak. Akıllı cep telefonlar hakkında elde edilen bilgiler şu an için b kadar olup gelecek günlerde veya çıkış tarihlerine yakın daha detaylı bilgiler elde etmek mümkün olacak. 


AMD masüstünde Intel'i geçmeyi başardıAMD masüstünde Intel'i geçmeyi başardı
Asus ROG Phone 4'ün pil detayı netleştiAsus ROG Phone 4'ün pil detayı netleşti
Asus ROG Phone 5'in tasarımı ve bazı özellikleri ortaya çıktıAsus ROG Phone 5'in tasarımı ve bazı özellikleri ortaya çıktı

PAYLAŞ