Asus yeni sertifikalı sunucularını tanıttı - Haberler - indir.com

Asus yeni sertifikalı sunucularını tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 12:00:07
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Asus tarafından yapılan yeni tanıtımda NVIDIA sertifikalara sahip yeni sunucular tanıtıldı. Sunucular daha yüksek performans, yönetim ve güçlü güvenlik özelliklerine sahip.

Asus son ay içerisinde yaptığı farklı tanıtımlarla oldukça dikkat çekmeyi başardı. Teknoloji devi tarafından yapılan son tanıtımlarda ise 3 yeni sunucu görücüye çıkarıldı.

ASUS oyuncular için ROG Strix GS-AX5400’ü tanıttı ASUS oyuncular için ROG Strix GS-AX5400’ü tanıttı 

NVIDIA sertifikaları ile donatılmış olan sunucular, yapay zeka uygulamaları gibi pek çok farklı çalışmayı destekleyecek potansiyelde. 3 farklı sonucu modelini piyasaya sunan şirketin piyasaya sunduğu modeller ise şöyle; ESC4000A, RS720A-E11 ve RS720-E10. Kurumsal odaklı olarak geliştirilen yeni sunucular, işletmelerinin dijital dönüşümlerini başarılı bir şekilde tamamlanması adına önemli bir destek sağlayacak. Bu bakımdan sanallaştırma, bulut uygulamaları, yapay zeka gibi farklı projeler üzerinde çalışmalar sürdürecek olan işletmeler, yeni sunucular ile daha etkin bir şekilde güçlü sunuculara geçiş yapabilecek.

NVIDIA sertifikalı yeni ASUS sunucuların özellikleri neler?

Yeni geliştirilen sunucuların teknik özelliklerine bakıldığında ise öncelikli olarak dikkat çeken detay NVIDIA A100 Tensor Core GPU destekleri ve NVIDIA ConnectX®-6 HDR 200Gb/s InfiniBand adaptörleri. NVIDIA’nın en güçlü olduğu alanlardaki özelliklerini tercih eden Asus, böylece sunucularındaki performansları da üst seviyeye çıkarmayı başarmış durumda.

Teknoloji devi NVIDIA tarafından özel bir şekilde optimize edilen ve donanımlar için yapılan testlerde de ne kadar güçlü olduğu net bir şekilde gözler önüne serilen özellikler,sunucuların daha güçlü performans sunması adına avantaj sağlıyor. Üstelik yapay zeka çalışmaları için NVIDIA AI Enterprise gibi yine NVIDIA odaklı bir çalışmanın yapılabilecek olması, işletmeler için beklentileri tamamen karşılayabilecek durumda.

Teknik özelliklerde dikkat çeken bir diğer detay ise güvenlik. Bu aşamada ise NVIDIA BlueField-2 DPU ile gerekli önlemi almış olan Asus; performans, güvenlik ve verimlilik noktasında oldukça ciddi bir gelişme kaydetmiş. 

Kurumsal çözümleriyle fark yaratıyor

Asus kurumsal olarak sunduğu özellikler ile bugüne kadar sektörün en dikkat çeken markalarından bir tanesi olmayı başardı. Özellikle son dönemlerde işletmelerin en önemli iş bölümlerinden bir tanesi olan yapay zekaya yönelik de hem kendi teknolojilerini hem de donanımlarda NVIDIA gibi sektörde devlerinin özelliklerini kullanan Asus, üç sunucu modeli ile şu ana kadar sektörde beklentileri karşılayacak potansiyele ulaştı. Bundan sonraki süreçte seriyi daha da güçlendirmek istediğini belirten Asus, 2021 yılına sonuna kadar NVIDIA sertifikalı BlueField-2 destekli yeni sunucuları da piyasaya sunmayı planlıyor. 



PAYLAŞ