Asus VivoTab Note 8 İncelemesi (Video) - Haberler - indir.com

Asus VivoTab Note 8 İncelemesi (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Windows 8.1 Pro işletim sistemi ve 8.0 inch büyüklüğüyle adeta yanınızda bulundurabileceğiniz çok amaçlı bir not defterini andıran Asus VivoTab Note 8'i indir.com test merkezimizde inceledik. 

Dokunuşu, sahip olduğu işletim sistemi, ağırlığı, klavye ve mouse kullanımına uygun yapısının yanında Stylus kalemiyle adeta masaüstü bilgisayarınızın tablet versiyonu diyebileceğimiz Asus VivoTab Note 8'in detaylı özelliklerini ve videomuzu bu incelememizde bulabilirsiniz.

KUTU İÇERİĞİ

 Asus Vivotab Note 8 Kutu İçeriği

Sade bir kutu tasarımıyla karşımıza çıkan Asus VivoTab Note 8'in kutusu üste doğru açılan bir kapak ile şekillendirilmiş. Kutu içerisine baktığımızda bir MicroUSB veri kablosu, şarj adaptörü ve kullanım kılavuzunun olduğunu görebiliyoruz. Bunların dışında kutu içerisinden kılıf ya da koruyucu herhangi bir aksesuar çıkmıyor.

TASARIM

Kolay taşıyabileceğiniz ve oldukça da rahat kullanabileceğiniz tablet 8 inch ekran büyüklüğüne, yaklaşık 22 cm uzunluğa, 13,5 cm genişliğe ve 1,5 cm'in biraz üzerinde de kalınlığa sahip olmakla beraber sadece 380 gram ağırlığında. Ağırlığı sayesinde tableti kolaylıkla taşıyabiliyor ve kendinizi de oldukça rahat hissediyorsunuz.

Çevre Tasarımı

Tabletin ön tarafını ASUS logosu aşağıda olacak şekilde tuttuğumuzda, üst tarafta ön kamera, sağ üst tarafında güç ve ses seviyesi ayarlama tuşları, sol üst tarafında HOME tuşu ve MicroSD kart yuvası girişi yer alıyor. Tuşlarda herhangi bir bilgilendirme ikonu ya da yazısının olmaması bu tablette tespit ettiğimiz ilk dezavantaj oldu.

Tabletin üst tarafını çevirdiğimizde kulaklık girişi ve microUSB bağlantı yuvası bulunuyor. Alt tarafta ise son derece şık bir şekilde gizlenmiş ve hatta dikkatli bakılmadığında görme ihtimalinizin bile olmadığı Wacom imzalı Stylus kalem dikkat çekiyor.

Asus Vivotab Note8 Stylus

Sadece tek bir tuşun yer aldığı Stylus üzerindeki bu tuşa tablet ekranı üzerine gelip basılı tuttuğunuzda mouse işlevi, herhangi bir masaüstü ikonu üzerine gelip sadece bir kere bastığınızda ise ENTER tuşunun işlevini görebiliyor.

Tabletin arka tarafına baktığımızda 5MP'lik bir kamera ve dış ses hoparlörünün olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca tabletin arka kapağı ise elden kaymalara engel olabilecek şekilde pürüzlü ve mat bir yüzeye sahip.

Asus Vivotab Note 8 Kamera

Tuşların dikkat çekmeyen yapısı, üzerlerinde bilgilendirici ikon ya da yazıların eksikliğini bir yana bırakırsak Asus VivoTab Note 8'in, çevresel tasarım konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Ekran

LED geri aydınlatmalı 8 inch boyutunda IPS ekran bulunan tablet, geniş bir görüş açısına imkan tanıyor. Dokunma hassasiyeti de son derece başarılı olan ekran, karanlık bir ortamda bulunsanız bile gözü kesinlikle rahatsız etmiyor.

Elle dokunmanın dışında ekran kalemiyle kullandığınızda daha verimli bir tablet deneyimi yaşayabileceğiniz Asus VivoTab Note 8'de kalem son derece hızlı bir çalışma performansına sahip. Kalem ile çizim yapabilir, yazı yazabilir ya da ana ekran üzerinde dilediğiniz herhangi bir işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Asus Vivotab Note 8 Ekran

Tabletin 1280×800 piksel çözünürlüklü ekranı bize pek tatmin edici gelmemiş olsa da Wacom'un Stylus kalemiyle birlikte çalıştığınızda daha keyifli bir tablet kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz.

DONANIM ve PERFORMANS

2013 yılının 3'ncü çeyreğinde Intel tarafından ortaya çıkarılan yeni nesil Atom Z3740 işlemcisine sahip olan tablet, 4 çekirdekli ve 1.86GHz'lik hıza sahip. Oldukça stabil bir çalışma performansı sergileyen tablet 2GB LPDDR3 RAM bellek ile de güçlendirilmiş durumda. 

32 GB dahili depolama alanı bulabileceğiniz tableti istediğiniz takdirde microSD hafıza kartı ile 64 GB'a kadar genişletebildiğiniz gibi tableti satın aldığınızda ASUS'un bulut hizmeti olan WebStorage'den bir yıl boyunca sınırsız olarak yararlanabiliyorsunuz.

Güç tuşuna bastığınızda aynen Windows 8.1 Pro bilgisayarlarda olduğu gibi son derece hızlı bir açılış gerçekleştiren tablet, kullandığımız 2 haftalık süre boyunca herhangi bir sorun yaşatmadığı gibi aksine iyi bir performans sergiledi.

Asus Vivotab Note 8

Bunlara ek olarak dört çekirdekli Intel Atom Z3740 işlemci ve Intel HD Graphics arabirimiyle bilindik bilgisayar oyunlarını da rahat bir şekilde oynayabileceğiniz gibi Windows uygulama mağazası üzerinde bulunan pek çok oyun seçeneği arasından dilediğinizi seçerek tablete yükleyebilir ve sorunsuz bir şekilde oyunları oynayabilirsiniz.

Kaliteli grafikleri ve yüksek donanım ihtiyacıyla dikkat çeken araba yarışı oyunu Asphalt 8: Airborne'ü bu tablet üzerinde oynadık. Performans için bir kriter olarak belirlediğimiz oyunu oynarken, tablet üzerinde herhangi bir yavaşlama, donma ya da ısınma sorunu ile karşılaşmadığımızı da sizlerle paylaşalım.

GÜÇ (Pil Ömrü)

15.5W'lık pille 8 inch'lik bir tablete göre yeterli bir güç sunan pil, tam doluyken 10 saat boyunda cihazı kullanabilmenizi sağlıyor. Yani bu tableti gündelik olarak kullanmak isterseniz tam dolu bir pil ile bir günü tableti hiç şarja takmaya gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

YAZILIM

İncelememizin başında Asus VivoTab Note 8'in Windows 8.1 Pro işletim sistemine sahip olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bunun yanı sıra dahili pek çok yazılımı da bulabileceğiniz tablette ilk dikkat çeken ASUS markasının bir ürünü olan bulut depolama servisi WebStorage ilk dikkat çeken yazılımlar arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra videoları düzenlemek için kullanabileceğiniz ASUS PowerDirector ve fotoğrafları düzenleyebileceğiniz ASUS PhotoDirector tablette yerini almış durumda. 

Yazılım tarafında son olarak bu tableti satın aldığınızda Microsoft Office yazılımının giriş seviyesindeki paketine de sahip olabiliyorsunuz.

EDİTÖRÜN YORUMU

Laptop'unuzu ağırlığından dolayı yanınızda taşımak istemiyorsanız bir tablet için oldukça hafif sayılabilecek ve pek çok işlemi performansı, uzun pil ömrüyle yapabileceğiniz gibi aynı zamanda kolay taşınabilir yapısıyla bir bilgisayardan farkı olmayan Asus VivoTab Note 8'i aklınızın bir köşesine yazmanızı ve hatta imkanınız var ise satın almanızı tavsiye ederim.




Asus Vivotab Note 8 İnceleme Videosu


PAYLAŞ