ASUS sunucuları enerji verimliliğinde en yüksek puanı aldı - Haberler - indir.com

ASUS sunucuları enerji verimliliğinde en yüksek puanı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi ASUS, her alanda ürünleri ile başarı yakalamaya devam ediyor. Şimdi ise şirketin ASUS RS720-E9-RS8 ve RS500A-E10-PS4 model raf tipi sunucuları hem Intel hem de AMD tarafında güç ve performans testlerinde en yüksek puanları almayı başardı. İş istasyonları, sunucu sistemleri ve sunucu ana kartları noktasında öne çıkan ASUS, Standart Performansce Evaluation Corpation tarafından gerçekleştirilen enerji verimlilik testlerinde en yüksek puanı aldığını duyurdu. Asus’un bu testlerde kullanmış olduğu ASUS RS720-E9-RS8 ve RS500A-E10-PS4 raf tipi sunucular ile her iki CPU platformunda da sunmuş olduğu güç ve performansı kanıtlamış oldu.

  • ASUS sunucular, 16 Nisan 2020 tarihinde SPEC Power® sunucu testlerinde enerji verimliliği konusunda en yüksek puanları elde etti.
  • Intel tabanlı RS720-E9-RS8 ve AMD tabanlı RS500A-E10-PS4 raf tipi sunucular bu puanlara Windows Server ve Linux işletim sistemlerinde ulaştı.
  • ASUS Thermal Radar 2.0 teknolojisi sunucu sıcaklığını gerçek zamanlı takip ederek fanların düşük güç tüketmesi için akıllı ayar yapıyor.
  • ASUS Power Balancer, gerçek zamanlı veri takibine dayalı bir şekilde toplam güç tüketimini azaltmak için toplam yükü otomatik düzenliyor.

ASUS’tan performans testlerinde yüksek başarı

Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”

Veri merkezlerinde ağırlık olarak kullanılan Windows Server ve Linux işletim sistemleri üzerinde gerçekleştirilen testler, gerçek çalışma koşullarındaki performansı temsil etmiş oluyor. Sonuçlar ise 16 Nisan 2020 tarihinde elde edildi. Veri merkezlerinin daha yüksek işlem performansı ile daha fazla depolama alanı ve hızlı bağlantı ile güç verimliliği talebi de ciddi oranda arttığını görüyoruz. Şirket 2019’da Thermal Radar 2.0 adlı sunucu termal denetim teknolojisini de kullanıma sunmuştu. Bu teknoloji ile sıcaklığı gerçek zamanlı takip etme olanağı sunarken, fanların daha az güç harcaması için ise akıllı fan ayarı yapılabiliyor.

ASUS’un Power Balancer teknolojisi ise güç dengeleme olarak çevirebiliriz. Gerçek zamanlı takip olarak sunucuların toplam CPU yükünü otomatik olarak ayarlamasına olanak sağlayan bir teknoloji diyebiliriz. Toplam güç tüketimini azaltan bu teknoloji verimi arttırmasının haricinde maliyet ve performans dengesini de kurmuş oluyor. Bu teknolojiden yararlanmayan sunucularda CPU %80 yük altındayken 130 watt güç tüketti. ASUS Güç Dengeleme teknolojisine sahip olan sunucu ise aynı performansı %14 güç tasarrufuyla sağladı. Testlerde elde edilen sonuçlar, Güç Dengeleme teknolojisi sayesinde ASUS sunucuların birden fazla iş parçacığının kullanılmasını gerektiren durumlarda en uygun frekansları belirleyerek CPU güç tüketimini azalttığını gösterdi. ASUS başarılı ürünler ile teknoloji dünyasında fark yaratmaya devam edecek gibi duruyor.

 


Google Meet için Asus’tan özel sistemlerGoogle Meet için Asus’tan özel sistemler
ASUS, AMD B550 seri anakart modellerini tanıttıASUS, AMD B550 seri anakart modellerini tanıttı

PAYLAŞ