Asus ScreenPad ile dizüstü piyasasında fark atabilir - Haberler - indir.com

Asus ScreenPad ile dizüstü piyasasında fark atabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-01 09:40:27
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hiç tahmin etmeyeceğimiz özellikleri telefonlarımızda ve bilgisayarımızda kullanır olduk. Bununla birlikte alıştığımız bazı özellikler de bir süre sonra farklı markaların geliştirme stratejileri kapsamında bazen değiştirilerek yenileniyor, bazen de aynı şekilde kullanılabiliyor. Bu bağlamda ortaya çıkan bilgilere göre Apple'ın 'Touch Bar'panelinden esinlenerek kendi bilgisayar modellerinde kullanabileceğini düşünen Asus 'ScreenPad'ile Windows dizüstü ekranına  entegre hale getirecek. Bu özelliğin gelmesi ile birlikte Apple'nin artısı olan farklılık dizüstü sektöründe de yerini alarak Asus , dizüstü piyasasında şahlanacak.

Konu ile ilgili tüm detayların bilinmemesine karşın Asus ScreenPad'in işlevi dizüstü bilgisayarınızda ek bir ekran görevi gördüğü söylenebilir. Bu özellikle birlikte Asus bilgisayarlarda bulunacak olan ekranlar ile , birçok içeriğe hızlı erişim imkanı sunarak kullanıcılara büyük kolaylık sağlaması bekleniyor. Bununla birlikte dizüstü bilgisayarına entegre edilmesinin yanında harici bir cihaz olarak da sunulabileceği konuşulan ScreenPad'ler yüksek bir ihtimalle cihaza entegre bir şekilde gelecek.

Sızdırılan ekran görüntüsündeki resime bakılacak olursa Asus ScreenPad'de hesap makinesi , müzik kontrolcüsü,  video ve Spotfy oynatıcısı dikkat çekiyor. Microsoft'un OneNote , Exel ve PowerPoint gibi yazılımlarına da kolayca erişilecek olan ScreenPad'ler ile TouchPad üzerinde yapılacak bir kaydırma hareketi ile başlatma ara yüzü açılacak. Şirketin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Computex 2018 etkinliğinde söz konusu özellikteki cihazlarını kullanıcılara tanıtması beklenirken , bu cihazların yalnızca üst segmentteki bilgisayarlarda kullanılacağı ifade ediliyor.





PAYLAŞ