Asus ROG Phone 5'in tanıtım tarihi açıklandı - Haberler - indir.com

Asus ROG Phone 5'in tanıtım tarihi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Asus ROG Phone 3’ün yerine geçecek olan ROG Phone 5 için hazırlıklara devam ediyor. Yeni telefonun tanıtımı için bir etkinlik sayfası oluşturan şirket ROG Phone 5’in tanıtımı için geri sayımı başlattı.

Oyuncu odaklı akıllı telefonlarıyla dikkatleri üzerine çeken Asus, oyuncu odaklı yeni akıllı telefon modeli ROG Phone 5’i 10 Mart’ta resmi olarak tanıtılacak. Şirketin geçtiğimiz sene Temmuz ayında piyasaya sürdüğü ROG Phone 3’ün yerine geçecek yeni model şirketin batıl inancı nedeniyle 5 olarak isimlendiriliyor. 4 rakımının Çin’de “ölüm” kelimesiyle benzer telaffuz edildiği için yeni akıllı telefonuna bu ismi vermek istemeyen şirket 4 rakımını atlamayı tercih etti.

Asus ROG Phone 5'in tasarımı ve bazı özellikleri ortaya çıktıAsus ROG Phone 5'in tasarımı ve bazı özellikleri ortaya çıktı

Asus ROG Phone 5 bilinen teknik özellikleri

Asus, ROG Phone 5’in tanıtımı için geri sayım içeren bir etkinlik sayfası oluşturdu. Ancak şirket oluşturduğu etkinlik sayfasında yeni telefonu hakkında hiçbir detay paylaşmadı. ROG Phone 5 hakkında bilinen en taze bilgiler ise Geekbench’te ortaya çıkan bilgiler. Geekbench testinde ortaya çıkan ROG Phone 5, Android 11 tabanlı olacak. 8 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğine sahip olacak olan ROG Phone 5, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 888 yonga setinden alacak.

Asus ROG Phone 5, Geekbench’te ortaya çıktı

TENAA veri tabanında ortaya çıkan bilgilere göre ise ROG Phone 5, 6.78 inç AMOLED ekrana, 5G desteğine, 65W hızlı şarj desteğiyle 6.000 mAh bataryaya sahip olacak. ROG Phone 5 hakkındaki diğer özellikleri öğrenmek için tanıtım tarihini beklememiz gerekecek.


 


ASUS GeForce RTX 30 serisi kartlarını piyasaya çıkarttıASUS GeForce RTX 30 serisi kartlarını piyasaya çıkarttı
Asus Zenfone mini yoldaAsus Zenfone mini yolda

PAYLAŞ