Asus ROG Phone 5 geliyor - Haberler - indir.com

Asus ROG Phone 5 geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon üretici şirketleri, ürün isimlerini farklı kriterleri dikkate alarak belirliyorlar. Geçtiğimiz yıllarda birçok üretici marka belli rakamları atladığı görülmüştü. Asus ise bunlardan birisi oldu diyebiliriz. Teknoloji devi Asus, yeni ROG Phone modelinde 4 rakamını atlayarak bu şirketler arasında dahil olmuş oldu. Asus’un bu rakamı atlama sebebi olarak ise batıl inanç gösteriliyor. Şirketlerin mitolojik ve kulağa daha havalı gelen isimler seçerek kullanıcılara özel bir his sunmak istiyorlar. Ancak adlandırmayı belirleyen tek etken bu olmuyor. Bazı durumlarda geleneksel sebepler belirlenecek olan isimleri etkiliyor. Asus, çıkışına az zaman kala ROG Phone 4 rakamını atlayarak direkt olarak 5’e geçiş yaptı. Bunun sebebi olarak ise 4 rakamının Asya’da uğursuz kabul edilmesi olduğu belirtiliyor.

Asus ROG Phone 4 yerine ROG Phone 5 geliyor

ASUS GeForce RTX 30 serisi kartlarını piyasaya çıkarttıASUS GeForce RTX 30 serisi kartlarını piyasaya çıkarttı

Asyalıların sahip oldukları batıl inançlarına göre telefon satışlarını etkilemesini istemeyen Asus, ROG Phone 4 modelini atlayıp direkt olarak Asus ROG Phone 5 modelini piyasaya sürecek. Bu durumu ise daha önce OnePlus 3T’den bir sonraki modele geçerken de böyle bir hamle gelmişti. Bir sonraki model 4 yerine OnePlus 5 olarak karşımıza gelmişti. Kabul edilebilir olan bu durum ise Weibo üzerinde yapılan paylaşım ile beraber ortaya çıktı. Mart ayında piyasada olması beklenen Asus ROG Phone 5 üst seviye özelliklere sahip olacak.

Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisinin güç vereceği telefonun Full HD+ çözünürlük sunan ekrana ve 144 Hz yenileme hızına sahip olması bekleniyor. 16 GB RAM ile gelmesi beklenen ROG Phone 5 oyun deneyimini üst noktaya taşımak için çeşitli özelliklere ve soğutma sistemine sahip olacak. Modelin 6000 mAh büyüklüğünde bataryası olacakken 65W hızlı şarj desteği sayesinde ise kısa sürede şarj olabilecek.


Asus Zenfone mini yoldaAsus Zenfone mini yolda
Asus ROG Phone 5, Geekbench’te ortaya çıktıAsus ROG Phone 5, Geekbench’te ortaya çıktı

PAYLAŞ