Asus ROG Phone 5, Geekbench’te ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Asus ROG Phone 5, Geekbench’te ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 10:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Oyuncu odaklı Asus ROG Phone 5’nun bazı özellikleri bir süre önce  Çin’in TENAA ve 3C platformlarında ortaya çıkmıştı. Merakla beklenen telefon bugün ise cihaz, Geekbench veri tabanında görüntülendi.

Bugün Geekbench‘te ASUS_I005DA model numarasına sahip bir akıllı telefon ortaya çıktı. Cihazın model numarasından bu telefonun Asus ROG Phone 5 olduğunu biliyoruz. “Lahaina” kod adıyla bilinen Asus ROG Phone 5, Qualcomm Snapdragon 888 yonga setiyle Geekbench testine tabi tutuldu. Listede yer alan bilgilere göre Asus ROG Phone 5 16 GB RAM ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Tabi cihazda 16 GB RAM seçeneğinin haricinde başka RAM seçenekleri de olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Geekbench tarafından paylaşılan listede ROG Phone 5 modelinin Android 11 ile geleceği de kesinleşmiş oldu. Geçtiğimiz sene Aralık ayında, 8 GB RAM ile Geekbench‘te ortaya çıkan ROG Phone 5 modeli ile daha yüksek RAM seçeneğine sahip versiyonuyla da hemen hemen aynı puanları aldı.

Asus ROG Phone 5 Geekbenct sonuçları

Asus ROG Phone 5'in tasarımı ve bazı özellikleri ortaya çıktı

Asus ROG Phone 5 modeli  Geekbench testlerinde tekli çekirdekte “1125“, çoklu çekirdekte ise “3714” skor aldı. Cihaz Aralık ayında 8 GB RAM’li versiyonuyla ise tekli çekirdekte “1081“, çoklu çekirdekte “3584” skor almıştı.

Bunun yanı sıra Geekbench skorlarının Snapdragon 888‘in hedefiyle uyumlu olarak karşımıza çıktığını da belirtmek gerek. İki versiyon arasındaki ufak tefek farklar ise cihazların RAM kapasitesinden kaynaklanıyor. ROG Phone 5 modelinin tanıtım tarihi henüz kesinleşmemiş olsa da, Çin yeni yılından sonra tanıtılması beklenen telefonun tanıtım tarihinin Şubat sonu ya da Mart başı gibi olduğunu söylemek mümkün. Asus ROG Phone 5 hakkındaki diğer detaylar için cihazın lansman tarihini beklememiz gerecek gibi görünüyor.





PAYLAŞ