ASUS Republic of Gamers, oyuncu klavyesi ve mouse’unu piyasaya sürdü - Haberler - indir.com

ASUS Republic of Gamers, oyuncu klavyesi ve mouse’unu piyasaya sürdü

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 22:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Claymore II oyuncu klavyesini ve ROG Gladius III oyuncu mouse’u kullanıcıların beğenisine çıkardı. CES® 2021 etkinliğinde tanıtımı gerçekleşen bu son teknoloji çevre birimi, online oyunlarda ve e-spor mücadelelerinde oyunculara profesyonel kontrol ve taktik konusunda avantaj sağlamak için tasarlandı. Her iki ürün de Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri kategorisinde 2021 Red Dot ödülünü kazandı. 

ROG Claymore II oyuncu odaklı tasarlanan bu klavye oyun oynamayı daha heyecanlı hale getiriyor. Oyuncular kullanırken, çıkarılabilen nümerik klavyeyi, TKL (TenKeyLess - Sayısal tuş takımı olmayan) istedikleri noktaya takarak kendi ideal oyun sistemini inşa edebilirler. Hem kablolu hem de kablosuz olmak üzere iki şekilde kullanılan Claymore II, Aura uyumlu olan diğer bileşenler ve çevre birimlerle senkronize olabilen Aura Sync aydınlatma özelliğine sahip. ROG Gladius III ve ROG Gladius III Wireless modelleri, 19.000 dpi optik sensör (26.000 dpi seviyesine çıkarılmış) ile neredeyse herhangi bir gecikme yaşatmadan hassas kontrol imkanı sunuyor.

Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!

ROG Claymore II üst düzey oyuncu klavyesi

ROG Claymore II tek başına %80 boyutlu bir TKL klavye olarak veya nümerik klavyeyle %100 boyutla kullanılabilir. Kullanıcılar tercihlerine göre nümerik şekilde olan klavyeyi sağa veya sola takabilirler. Bir diğer modelden farklı olarak yeni bir yuva tasarımına sahip olan Claymore II, nümerik klavyenin daha sağlam ve güvenli bir şekilde takılmasına yardımcı oluyor. Söz konusu bu modelde aynı zamanda kişiselleştirilebilen tuşlar, ses düzeyi kontrolü için bir tekerlek ve daha rahat bir yazı yazma deneyimi için çıkarılabilir bir bilek desteği de bulunuyor. ROG Claymore II’de ROG RX Mavi veya RX Kırmızı optik mekanik anahtar kullanılabilir. İlk olarak ise ROG Strix Scope RX oyuncu odaklı klavyede kullanılan bu birinci sınıf olan anahtarlar, içi boş kare saplı bir tasarım ve her tuşla ayrı aydınlatma sağlayan RGB LED'ler geliyor. Aydınlatma efektleri kablosuz bir şekilde Aura Sync teknolojisiyle senkronize edilebiliyor. Söz konusu bu tasarım, dalgalanma gecikmesini neredeyse sıfıra indirmek için tuşa basıldığı anda tepki alınmasını sağlıyor. ROG Claymore II hem kablolu hem de kablosuz 2,4 GHz modlarında 1 ms tepki süresi sunuyor. Ürünle birlikte bir USB-C® kablosu ve bir de USB-C - USB Type A adaptörü geliyor. Yüksek USB-C bant genişliği sayesinde kullanıcılar klavyeyi hızlı şarj edebiliyor veya klavyenin arka tarafındaki geçiş bağlantısıyla diğer cihazlara bağlayabiliyor.

ROG Gladius III Wireless VE ROG Gladius III oyuncu mouse’ları

Üç farklı bağlantı moduna sahip olan ROG Gladius III Wireless; ultra hızlı 2,4 GHz RF, enerji tasarruflu Bluetooth® LE veya kablolu USB üzerinden bağlanabilir. Kullanıcılar duruma göre kendilerine en uygun modu tercih edebilirler. Bluetooth hızlı eşleşme teknolojisi ile kullanıcılar Eşleme düğmesine basarak mouse’u üç farklı cihazda kullanabiliyor. ROG Gladius III serisinin üst düzey optik sensörü rakipsiz bir şekilde hassasiyet sunuyor. Sınıfında lider %1 sapmayla 100 - 26.000 dpi arasında hassaslık sunan ürünler, 50 g hızlanmayla saniyede 1016 cm hızla mükemmel hareket takibi yapabiliyor. Optik sensör aynı zamanda 2,4 GHz kablosuz ve kablolu modlarda 1000 Hz sorgu oranıyla gecikmeyi ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar dahili belleğe beş adet profil kaydedebiliyor.

Mekanik anahtarlarda düğmenin çalışması adına dalgalanma yöntemlerinden faydalanılıyor, bu da bir tıklamada gecikme yaşanmasına sebep olabiliyor. Gladius III’ün eşsiz mafsallı düğme tasarımında mouse ile anahtar arasında hiç boşluk yoktur. Bu sayede tuşa basar basmaz da tepki alınıyor. Özel olarak ayarlanmış olan aygıt yazılımı, hem mekanik hem de optik mikro anahtarlarda yanlışlıkla yapılan tıklamaları filtreleyerek rekabette avantaj sağlanabilir.

 


Asus Asus "Chromebook Flip C214" Eğitim hayatına özel bilgisayar modelini duyurdu!
ASUS Yeni Monitör Ve Projektör Modellerini DuyurduASUS Yeni Monitör Ve Projektör Modellerini Duyurdu
ASUS, OLED Ekranlı 6 Yeni Modelini TanıttıASUS, OLED Ekranlı 6 Yeni Modelini Tanıttı

PAYLAŞ