ASUS, NAB 2019'da profesyonellere yönelik ürünlerini tanıttı - Haberler - indir.com

ASUS, NAB 2019'da profesyonellere yönelik ürünlerini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 18:31:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

ASUS, NAB 2019 etkinliğinde içerik üretmeyi profesyonel bir şekilde yapanlar için monitör, iş istasyonları, mini PC ve dizüstü bilgisayarlarını tanıttı!

6 Nisan'da gerçekleşen NAB Show 2019'da Asus, kendi standında monitörler, mini bilgisayarlar, iş istasyonları, dizüstü bilgisayarlarını sergiledi. Sergilenen ürünler video prodüksiyonu, 3 Boyutlu tasarım, fotoğrafçılık ve grafik tasarımla ilgilenen profesyonel kişiler için üretilmeye başlandı. Etkinlikte katılımcılar en çok net parlaklık ve kontrast için son derece iddialı, aydınlatma sunan yüksek yoğunluklu mini LED teknolojisi barındıran ASUS ProArt PA32UCX ve PA27UCX bulunuyor.

Casuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları YalanladıCasuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları Yalanladı

ASUS İkinci Başkan Yardımcısı Vincent Chiou, ASUS ProArt PA32UCX, PQ22UC ve PA27UCX modelleri hakkında gurur duyduğunu belirterek “Renk doğruluğunun günümüzde profesyonel tasarımcılar ve talepkar kullanıcılar için önemli olduğunu biliyoruz. Mini LED arka aydınlatmalı ve birden fazla HDR standardına destek veren modellerin de bulunduğu yeni ProArt serimiz her iki kullanıcı grubunu da memnun etmenin yanında beklentilerinin çok üzerinde bir deneyim sunacak.” dedi.

Sinema ve Post Prodüksiyon çözümleri

Kreatif sektörlerde çalışanlarına yönelik çalışan ASUS, bu alanda tasarladığı monitörlerini NAB 2019'da sergiledi.

Yerel ışık kısma teknolojisine sahip LED arka aydınlatmaya sahip LCD profesyoneller tarafından tercih edilirken bu teknolojileri birleştiren ASUS ProArt serisi monitörler yüksek kontrast oranlarına çıkarak etkileyici görüntü performansı sunuyor. Arka aydınlatma olarak kullanılan led ışıklar bölgelere göre kontrol edilebiliyor, parlaklık gibi ince ayarlar yapılabiliyor.

Birinci sınıf ekran teknolojileriyle üretilen monitörler, klasik modellere göre fiziksel olarak daha küçük LED'ler barındırıyor. ProArt PA32UCX ve PA27UCX modelleri, ASUS Smart HDR teknolojisi de farklı içerik üretim ihtiyaçlarına uygun miktarda PQ eğrisi barındırıyor.

ASUS ProArt PA32UCX

1200 nit maksimum parlaklığa ve mini LED arka ışıklandırmasına sahip olan ilk 32 inç 4K HDR monitör olma özelliğini barındıran ASUS ProArt PA32UCX; 1000'den fazla ışık kısma bölgesinin yanı sıra HLG ve HDR-10'un da dahil olduğu bir çok HDR biçimine verdiği destek sayesinde siyahlar daha siyah, beyazlar daha beyaz. Gerçek 10-bit renk ve DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020 ve Adobe RGB renk tonlarını destekleyen quantum-dot teknolojisine sahip olan PA32UCX; iki Thunderbolt 3, DisplayPort ve üç HDMI 2.0 bağlantı noktasıyla stüdyo işlerine ait zengin özellikler sunuyor.

ASUS ProArt PA27UCX

mini LED teknolojisine sahip yeni 27 inç 4K monitörü olan ProArt PA27UCX’i de tanıttı.1000 nit maksimum parlaklık sunan modelde 576 adet dinamik ışık kısma bölgesini barındırıyor. HLG ve HDR-10'un da dahil olduğu çoklu HDR desteği sayesinde renkler daha canlı ve net.

ASUS ProArt PQ22UC

Diğerleriyle benzer özelliklere sahip olan ASUS ProArt PQ22UC, 21,6 inç boyuta sahip ve 4K çözünürlük desteği sunuyor. Kompakt ve taşınabilir tasarımı sayesinde profesyoneller istediği zaman çalışabilir ve görüntü kalitesinden ödün vermeden işlerini yapmaya devam eder.

ASUS Mini PC ProArt PA90

İş ile meşgul olanlar için tasarlanan bilgisayar ASUS Mini PC ProArt PA90, 9. Nesil Intel Core işlemci barındırırken, NVIDIA Quadro ekran kartıyla da donatıldı. Büyük dosyaları hızlı aktarmak ve artırılmış depolama kapasitesi için Intel Optane teknoloji desteği veren bilgisayar, Thunderbolt 3 bağlantı imkanıyla da yüksek aktarım hızları ve birden çok cihaz ve ekrana bağlanma imkanı sunuyor.

ASUS E900 G4

Asusun tanıttığı bir diğer yüksek performansa sahip bilgisayarı ASUS E900, mimarlık, mühendislik ve inşaat gibi tasarım alanlarında mükemmeliyeti arayanlar için üretildi.  Intel® Xeon® işlemci (2P) ile 56 çekirdeğe sahip olan bilgisayar, dört adet NVIDIA® veya AMD® ekran kartına yer verebiliyor. 1536 GB’a kadar bellek de barındırabilen E900 G4; yapay zeka ve makine öğreniminden gerçek zamanlı görüntü işleme, simülasyon ve görselleştirmeye kadar her tür zorlu uygulama için özenle geliştirildi. 

ASUS StudioBook 

Intel Core™ i7 ve Xeon® işlemcileri NVIDIA® Quadro ekran kartlarını 15 inçlik ufak ama oldukça yetenekli bir kasada buluşuyor. 16:10 oranına sahip ekran, sinema standartlarını karşılayacak renk doğruluğu sunuyor. StudioBook S; zor görüntüleri işlemeden 3D planlara kadar uzanan profesyonel uygulamalarda çalışmak için güç gerektiren performansı taşıyacak güçte tasarlandı.

ASUS fotoğrafçılık ve grafik tasarım yenilikleri

Görüntü elde etme, tasarım ve düzenlemeye yardımcı ürünler de sundu. Yüksek kontrast, renk doğruluğu ve kapsamlı bağlantı seçenekleriyle birlikte büyük önem taşıyor. Bunların yanı sıra düzenleme işlemlerini de kolaylaştıran yenilikçi araçlarıyla gözler önüne çıkıyor.

ASUS ProArt PA329C

32 inç boyutuna sahip ASUS ProArt PA329C 4K IPS HDR monitör, %98 DCI-P3, %100 Adobe RGB, %100 sRGB ve %84 Rec.2020 renk gamı sunuyor. HDR-10 desteğiyle birlikte ayrıntılı görüntüler elde eden model, VESA DisplayHDR 600 sertifikasına sahip.

ProArt PA329C üzerinde bulunan USB-C™, DisplayPort ve HDMI girişleri sayesinde çok fazla cihaza uyum sağlıyor. Dahili USB-C girişi tek bir küçük USB-C kablosu sayesinde DisplayPort sinyali aktarımına, yüksek hızı veri transferine ve 60 W’a kadar güç iletimine destek veriyor.

ASUS ZenBook Pro 15

Profesyoneller için özellikle tasarlanan ZenBook Pro 15 dizüstü bilgisayar, 8.Nesil Intel Core i9 işlemciye, GeForce GTX 1050Tİ ekran kartına, 1TB PCIe x4 SSD, gigabit sınıfı Wi-Fi ve Thunderbolt 3 girişleriyle donatıldı. 15,6 inç boyutundaki PANTONE onaylı 4K UHD NanoEdge ekran, Adobe RGB renk gamının %100’ünü karşılamasının yanında ∆E (Delta-E) < 2.0 renk doğruluğu sunuyor. 

ZenBook Pro 15 özellikle ScreenPad ile tasarımcıların dikkatini çekiyor. Çalıştığınız iş ile uyum sağlıyor. Aynı anda birden fazla görevi daha hızlı ve kolay bir şekilde halletmenizi sağlayan ScreenPad uygulamalar arasında geçiş yaptığınızda otomatik olarak değişen ekrana kendi kısayollarınızı eklemenizi sağlıyor.


Asus’un hangi modellerine Pie güncellemesi gelecek?Asus’un hangi modellerine Pie güncellemesi gelecek?
Asus yeni oyuncu klavyesini tanıttı: ROG Strix ScopeAsus yeni oyuncu klavyesini tanıttı: ROG Strix Scope
Asus yeni nesil sunucularını tanıttıAsus yeni nesil sunucularını tanıttı

PAYLAŞ