ASUS kripto para madencilerine özel ekran kartını duyurdu - Haberler - indir.com

ASUS kripto para madencilerine özel ekran kartını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 09:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İlk madenci kartları yavaş yavaş teknoloji pazarındaki yerini almaya başladı. Bu modeller arasında en çok dikkat çekenlerden biriyse Asus’un tasarladığı ARGB aydınlatmalı ve hacimli soğutucu çözümü.

Ortaya çıkan son görsellere göre ASUS’un madencilerin kripto para kazarken ARGB aydınlatmanın tadını çıkaracağını ortaya seriyor.

18 GB RAM'li Asus ROG Phone 5 duyuruldu18 GB RAM'li Asus ROG Phone 5 duyuruldu

Nvidia’nın madencilere özel ilk kart duyurusunun ardından bu kartlara yönelik beklentilerde artmış ve kartların görüntü çıkışına yer verilmemesi ve maliyet odaklı soğutucu tasarımlarına yönlenildiği düşünülmüştü. Ancak son bilgiler yanıldığımızı gösteriyor.

Asus'un yeni gaming ekran kartları tanıtıldı

ASUS’un tasarladığı CMP 30HX kartı basitçe GTX 1660 Super Dual Evo’yu temel alan bir kart olarak karşımıza çıkıyor. GPU tarafında GTX 1660 ile aynı yongayı paylaşan CMP 30HX asıl modele oldukça benziyor.

8-pinlik PCIe güç konnektörü üzerinden beslenen kart 24.2 cm uzunluğa sahip. 1530-1785 MHz aralığında görev yapacak olan GPU’ya eşlik eden VRAM ünitesi ise 6 GB kapasiteli 14 Gbps’lik GDDR6 birimleri olarak karşımıza çıkmakta.

Görüntü çıkışına sahip olmayan bu model oyunculara özel agresif tasarımdan ödün verilmemesinin yanı sıra 2.7 slotluk hacimli soğutucu bloğuna yer verilmesi de kartı beklentilerin üzerine çıkaran bir detay olmuş.


Asus'dan mini amiral gemisi: Asus Zenfone 8 MiniAsus'dan mini amiral gemisi: Asus Zenfone 8 Mini
Asus Ryzen 5000U işlemcili mini bilgisayarını duyurduAsus Ryzen 5000U işlemcili mini bilgisayarını duyurdu

PAYLAŞ