Asus Chromebook Flip CM5, bulut oyun için tasarlanıyor             - Haberler - indir.com

Asus Chromebook Flip CM5, bulut oyun için tasarlanıyor            

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 15:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Asus tarafından geliştirilen yeni Chromebook modellerinde farklı bir stratejinin izlenmesi dikkat çekti. Yeni bilgisayar, bulut oyun sistemine yönelik optimize edildi.

Chromebook modelleri ile piyasanın en dikkat çeken markalarından bir tanesi olan Asus, piyasaya yeni bir model daha sundu. Asus Chromebook Flip CM5 adı ile sürülen yeni Chromebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde şu anda satışta. Cihazın satış fiyatı ise 499.99 dolar. Oyun bilgisayarı olarak farklı bir hedefi bulunan yeni Chromebook Flip CM5’te özellikle son dönemlerin en popüler servislerinden olan Google Stadia ve GeForce Now ile tam uyumluluk hedeflenmiş.

Yeni Chromebook modelleri geliyorYeni Chromebook modelleri geliyor

Chromebook Flip CM5 oyun bilgisayarı olmayan oyun bilgisayarı!

Chromebook Flip CM5 için oyun bilgisayarı tanımlaması yapmak oldukça zor. Zira oyunlar için yeterli donanımı ve performansı sunamayacak seviyede olan Chromebook Flip CM5, buna karşın mevcut oyun servislerini tercih etmek isteyen oyuncular için ideal durumda. Bu da özellikle yüksek oyun bilgisayarları için bütçesi bulunmayan ancak yeni çıkan oyunları oynamak isteyenlere farklı bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Aylık belirli ücretler ile abone olunarak kullanılabilen Google Stadia ve GeForce Now ile yeni Chromebook Flip CM5 daha uygun bir seçenek olabilir.

Yeni modelde özellikle klavyede ilk göze çarpan detaylardan bir tanesi WASD tuşlarının turuncu renk ile boyanması. Mevcut hamle ile oyun odaklı bir bilgisayar olduğunu ilk bakış itibarıyla fark ettiren Chromebook, kullanıcıların sezgisel olarak hareket etmesini de kolaylaştırıyor. Asus tarafından yapılan bu hamle Chromebook modelleri için oldukça önemli. Pek çok farklı marka tarafından üretimi yapılmış olsa da bulut oyun sektörüne yönelik ilk defa böyle bir cihaz kullanıma sunuldu.

Asus Chromebook Flip CM5 teknik özellikleri neler?

60 Hz ekran ve entegre bir ekran kartı ile birlikte gelen Asus Chromebook modeli, daha önce de belirtildiği gibi yüksek donanımlar içermiyor. Ancak oyun oynarken ses sisteminde daha iyi bir deneyim sunulabilmesi adına harman kardon sertifikalı bir donanım tercih edilmiş durumda. Bunun yanı sıra bulut oyun sistemleri için internet hızı çok önemli olduğundan dolayı bu konuda sorun yaşanmaması için cihazda özel önlemler alınmış. Asus'un açıklamasına göre Wi-Fi Stabilizer ile desteklenen kablosuz bağlantı, minimum kayıp ile maksimum bağlantı desteğinin sunulmasını sağlıyor. Böylece internet altyapısı uygun olan kullanıcılar Wi-Fi kullanımlarında herhangi bir sorun yaşamadan Google Stadia ve GeForce Now üzerinden oyunlar oynayabilir. 10 saat boyunca bilgisayarın açık kalmasını sağlayan özel batarya, 8 GB RAM kapasitesi, 128 GB depolama alanı ve Ryzen 5 3500C veya Ryzen 3 3250C işlemci seçenekleriyle gelen Chromebook Flip CM5, bilgisayar sektörde yüksek satış rakamlarına ulaşabilecek kapasitede.


Chromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattıChromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattı
HP, Chromebook satışlarında lider olduHP, Chromebook satışlarında lider oldu

PAYLAŞ