ASUS, CES 2020’de tasarladığı yeni ürünlerini tanıttı - Haberler - indir.com

ASUS, CES 2020’de tasarladığı yeni ürünlerini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 15:59:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ASUS, CES 2020'de oyuncular, kurumlar ve gündelik yaşam için kullanıma uygun olarak tasarladığı yeni ürünlerini tanıttı.  Tanıtılan yeni ürünler arasında anakartlar, masaüstü bilgisayarlar, ekranlar, router’lar ve AIoT cihazları yer alıyor. 

ASUS, CES 2020'de tasarımcılar ve profesyoneller için geliştirdiği Prime TRX40-Pro anakartının tanıtımını yaptı. AMD’nin en yeni 3. Nesil Ryzen™ Threadripper™ işlemcilerinin bütün fonksiyonlarından yararlanmak için özenli bir şekilde tasarlanan bu anakart, Hyper M.2 X16 Gen4 Kartı ile birlikte hızlı bir depolama performansı sunan SSD RAİD dizilimleri yapma imkanı sunuyor. 

Çift ekran, taşınabilir gövde! Asus ZenBook Duo tanıtıldı!Çift ekran, taşınabilir gövde! Asus ZenBook Duo tanıtıldı!

Tanıtılan diğer ürünler arasında ProArt Station mini PC’ler, ZenScreen MB16ACE taşınabilir monitör, ProArt Display PA248QV ve PA278QV monitörler, TUF Gaming VG27AQL1A oyuncu monitörü, ZenWiFi Voice, ZenWiFi AX (XT8), ZenWiFi AC (CT8), RT-AX89X ve RT-AX86U router’lar ve Tinker Edge T ile Tinker Edge R tek kartlı bilgisayarlar ve Mini PC PN61T gibi AIoT cihazları yer alıyor.

ANAKARTLAR

ASUS Prime TRX40-Pro ATX anakart içerik üreticiler, tasarımcılar ve profesyonel kullanıcılar için AMD'nin en yeni 3. Nesil Ryzen™ Threadripper™ işlemcilerinin bütün potansiyelini gözler önüne sermek için özenle geliştirildi. 16 aşamalı sağlam bir güç tasarımına; kapsamlı sıcaklık kontrolü ve soğutmaya; üç adet yeni nesil PCIe 4.0 M.2 yuvası, Intel Gigabit Ethernet ve USB 3.2 Gen 2 ile yeni nesil bağlantı seçeneklerine ve akıllı ayarlara sahip olan Prime TRX40-Pro, yaratıcı fikirleri gerçekleştirmek için gerekli olan olağanüstü performansı ve dayanıklılığı sağlayan bir üst düzey masaüstü bilgisayar anakartı. 

Tüm ASUS ve ROG TRX40 anakartlarla uyum sağlayan Hyper M.2 X16 Gen4 Kartı, kullanıcıların sistemlerine dört adet NVMe SSD eklemesine imkan sağlıyor. 16GT/s’ye kadar PCIe 4.0 bant genişliği ve AMD Ryzen™ Threadripper™ işlemcilerin CPU PCIe veri yollarını kullanarak donanım tabanlı ön yüklenebilir RAID dizilimlerine verdiği destek sayesinde Hyper M.2 X16 Gen4 Kartı, 4K ve 8K video dosyalarıyla çalışan video editörleri gibi içerik üreticiler için mükemmel bir depolama performansı sağlıyor.

MONITÖRLER

15,6 inçlik Full HD ZenScreen MB16ACE taşınabilir ekran, 1080p dizüstü bilgisayar sahibi bir kullanıcının çalışma imkanını iki katına çıkarıyor. 8 mm inceliği ve 0,7 kg ağırlığıyla MB16ACE birçok dizüstü bilgisayar çantasına sığabiliyor. Ve her yere kolaylıkla taşınabiliyor. ZenScreen MB16ACE buna ek olarak, orijinal kılıftan %35 daha hafif olan ve yeni gelişmiş Smart Case Lite kılıfla birlikte geliyor.

ProArt Display PA248QV ve PA278QV modelleri fotoğrafçılar, video editörleri ve grafik tasarımcılar gibi yaratıcı meslek sahipleri gibi profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Fabrikada kalibre edilen bu ekranlar Delta E < 2 seviyesi ve %100 sRGB/ %100 Rec. 709 renk alanıyla üst düzey bir renk doğruluğu sunuyor. ProArt Preset ve altı yönlü renk içeren ProArt Palette gibi ASUS’a özgü özelliklerle birlikte siyah düzeyi ve parlaklık ayarı gibi sayesinde kullanıcılar istedikleri görüntüyü hızlı, kolay ve hassas bir şekilde alabiliyor.

27” ProArt Display PA278QV geniş en boy oranıyla 2560 x 1440 çözünürlük imkanı sunarken, 24,1” ProArt Display PA248QV ise 16:10 en boy oranıyla 1920 x 1200 çözünürlük ile geliyor. Her iki ekranda da olabildiğince ince yan ve üst çerçeveler yer alıyor. Görüntüye odaklanma imkanı veren bu çerçeveler birden fazla monitörle neredeyse kusursuz sistemler kurma imkanı sağlıyor. Esnek bağlantı seçenekleri sunan monitörlerde yüksek hızlı depolama cihazlarını ve diğer aksesuarları bağlama özelliği sunan bir USB 3.0 bağlantı noktası yer alıyor. ProArt Display PA278QV’de DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 1.4 ve Dual-link DVI-D bağlantıları, ProArt Display PA248QV’de ise DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 ve eski D-Sub bağlantıları yer alıyor.

Oyuncu monitörleri ise, rakip monitörlerdeki stantlardan daha geniş bir standa sahip olan TUF Gaming VG27AQL1A çok daha sağlam bir kullanım imkanı sunuyor. Ultra ince çerçeveler ekrandaki görüntüye odaklanmanızı sağlarken VESA DisplayHDR 400 standartlarına uygunluk sayesinde sanal oyun dünyaları en yüksek kalitesiyle gözlerinizin önüne seriliyor. TUF Gaming VG27AQL1A’nın 1440p IPS ekranı 165 Hz yenileme hızı ve 1 milisaniye tepki süresi (MPRT) ile kullanıcılara kusursuz ve hızlı bir oyun deneyimi sağlıyor. ELMB SYNC sayesinde ELMB (düşük hareket bulanıklığı teknolojisi) ve değişkenlik gösteren yenileme hızı özelliğini aynı anda sağlayan monitör, oyunlarda yüksek kare hızlarıyla net görüntüler için gölgelenme ve yırtılma sorunlarını ortadan kaldırıyor. 

AĞ ÜRÜNLERI

Ağ sistemleri için geliştirilen ZenWiFi Voice çift bant  AC1300 router, Amazon Alexa entegrasyonu  ile birlikte akıllı evinizin merkezinde yer alıyor. AiMesh teknolojisine destek sağlayan cihaz, yalnız başına bir router olarak ya da diğer AiMesh ekipmanlarıyla birlikte kurulan ağ sisteminin bir parçası olarak da kullanılma imkanı veriyor. Ürünü kablosuz routerların sinyal gücünü arttırmak için menzil artırıcı olarak da kullanmak mümkün. Zen WiFi Voice kablosuz cihazlar arasında kesintisiz bağlantı sunmasıyla birlikte Amazon Alexa’ya da erişim imkanı sunuyor.



PAYLAŞ