Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı - Haberler - indir.com

Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-27 15:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Çerçevesiz tasarım akımı dizüstü bilgisayar segmentine de girmeye başladı. Asus çerçevesiz dizüstü bilgisayarı VivoBook 14'ü tanıttı. Bu model akıllı telefonlarla yarışacak ekran-kasa oranına sahip. 

Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı

Asus'un beğenilen dizüstü ailesi VivoBook tarafına bir yeni üye daha katıldı. Bu yeni model ekran-kasa oranı ile dikkat çekmeyi başardı. Akıllı telefonlarla yarışacak derecede ekran-kasa oranına sahip olan dizüstü bilgisayar tasarımı kadar performansı da oldukça iyi durumda. Kompakt bir kasaya sahip olan bu VivoBook oldukça güçlü bir dizüstü bilgisayar.

Asus'un Yeni Delta Core Serisi Oyuncu Kulaklıkları DuyurulduAsus'un Yeni Delta Core Serisi Oyuncu Kulaklıkları Duyuruldu

VivoBook 14 Özellikleri

Bu dizüstü bilgisayar x420 kodu ile tanımlanıyor. 14 inçlik Full HD çözünürlükte ekran yer alırken, yüksek renk üretimi açısından üst seviye görüntü kalitesi elde ediyor. 5.7mm ekran çerçeveleri sayesinde ekran-kasa oranı yüzde 87'lik bir değere ulaşmış. Bu değer ile birlikte VivoBook, adeta mobil cihazlarla yarışacak duruma gelmeyi başarmış. İnce çerçeveler sayesinde kasası da oldukça kompakt bir hale gelmiş. Kasanın ölçülerine bakıldığında 322.4 x 210 x 17.7 mm iken ağırlık olarak 1.4 kilogram seviyesinde. Ayrıca menteşe sistemi olarak ErgoLift kullanılmış. Bu menteşe sistemi zeminden bir miktar eğim alarak yükseltilebiliyor.

Donanım konusunda sekizinci nesil Core i7 işlemciden gücünü alan bilgisayar, 16 GB'a kadar RAM seçeneği ve 512 GB'a kadar da SSD seçeneği bulunduruyor. Bluetooth 4.2 teknolojisi ve WiFi AC bağlantı teknolojisini destekleyen bu model, 20 saate yakın kullanım süresi sunuyor. Yani tam şarj ile neredeyse 1 gün kullanabiliyorsunuz. Ayrıca hızlı şarj özelliği sayesinde yüzde 60 şarj oranına yaklaşık olarak 49 dakika gibi bir sürede çıkabiliyor. ASUS Battery Health Charging teknolojisini kullanan bu model, şarj esnasında verimlilik sağlıyor. Ayrıca bu model içerisinde USB Tip-C, USB 3.0, HDMI gibi çıkışların olduğunu da belirtelim. Özellikle USB Tip-C çıkışının bulunması son dönemlerde bilgisayar satın almak isteyenlerin aradığı bir çıkış. 

Bu modelin hem donanım özelliklerine bakıldığında hem de tasarım özelliklerine bakıldığında gerçekten üstün bir bilgisayar olduğu anlaşılıyor. Fiyat etiketi konusuna gelecek olursak, henüz tam olarak bir fiyat belirtilmedi ilerleyen zamanlarda bu durum değişebilir.


Asus Zenfone Max M2 Serisi Ortaya ÇıktıAsus Zenfone Max M2 Serisi Ortaya Çıktı
Asus'un Yeni Chromebook Modeli DuyurulduAsus'un Yeni Chromebook Modeli Duyuruldu
Asus Zenfone 4 Selfie için Android 8.1 Oreo YayınlandıAsus Zenfone 4 Selfie için Android 8.1 Oreo Yayınlandı

PAYLAŞ