ASUS, Avrupa’da USB-C monitör pazar payını artırdı - Haberler - indir.com

ASUS, Avrupa’da USB-C monitör pazar payını artırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 16:45:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Asus tarafından yapılan yeni açıklamada Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde ciddi bir başarının elde edildiği belirtildi. 

Asus, 2020 yılına dair satış rakamlarını açıkladı. Özellikle ProArt ve ZenScreen modelleri ile sektörde büyük bir popülerlik yakalayan şirket, 2020 yılında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin tamamında ciddi bir satış artışı başarısı elde etti. Satışlarını önceki döneme göre yüzde 123 gibi yüksek oranda arttırmayı başaran Asus, bu sayede USB-C® monitör pazarındaki hakimiyetini de yükseltti.

Asus yeni nesil sıvı soğutma sistemlerini tanıttıAsus yeni nesil sıvı soğutma sistemlerini tanıttı

USB-C monitör alanında pasta büyüdü

Araştırma şirketi CONTEXT tarafından yayınlanan son raporda, 2019 ve 2020 yılları arasında özellikle Avrupa bölgesinde USB-C  desteği veren monitörlerin ciddi bir yükseliş yaşadığı vurgulandı. Rapora göre önceki yıllara göre yüzde 68 oranında artış yaşanan sektör, böylece çok daha popüler hale gelmeyi başardı. USB-C’nin veri aktarımından şarja kadar pek çok farklı alanda kullanılması monitörlerde de bu özelliğe yer verilmesini sağladı. Sektörde yaşanan artış, Asus'un başarılı olduğu bu alanda satışlarını daha da arttırmasını sağladı. Asus’un ProArt ve ZenScreen modelleri sektörün en çok öne çıkan modelleri arasında yer aldı.

ProArt serisinde yüzde 40’lık artış

Asus ProArt serisinde yer verdiği USB-C ekranlarla, mevcut pazarda yüzde 40 oranında bir artış yakalamayı başardı. Daha çok profesyonellerin hedeflendiği ProArt serisinde PA32UCG-K, PA32UCX-PK, PA279CV, PA278CV ve PA247CV gibi modeller en çok satan modeller arasında yer aldı. Ekranlarda 65 watt güç desteği sağlayan USB bağlantı noktaları, kullanıcıların telefon şarjı gibi pek çok ihtiyacında da pratik bir çözüm sunmayı başardı.

ZenScreen serisi dünyada en çok satılan model oldu 

Asus, ZenScreen serisi ile etkileyici rakamlara ulaşmayı başardı. Kolay taşınması ve kurulumu ile dikkat çeken modeller, 2020 yılı genelinde en çok satan USB-C destekli monitörler arasında yer aldı.



PAYLAŞ