Assassin's Creed Valhalla ilk haftasında satış rekorları kırdı - Haberler - indir.com

Assassin's Creed Valhalla ilk haftasında satış rekorları kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Gameindustry.biz'in aktarmış olduğu bilgilere göre Assassin's Creed Valhalla, Birleşik Krallık'ta ilk haftasında Call of Duty: Black Ops Cold War'dan daha fazla fiziksel kopya sattı. Geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan dijital satışların rakamları hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz hafta oyun dünyası açısından oldukça önemli bir hafta olarak değerlendirildi. Xbox Series X ve Series S'in dünya çapında piyasaya sürülmesinin yanı sıra Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5'te bazı bölgeler için çıkışını gerçekleştirdi. Yeni nesil konsollara ek olarak aynı zamanda bazı dev bütçeli oyunlar da geçtiğimiz hafta oyuncuların beğenisine sunuldu. 

Bu bağlamda ise yeni nesil ürünlerin gelmesiyle beraber yayınlanan en büyük iki oyun Assassin's Creed Valhalla ve Call of Duty: Black Ops Cold War oldu. Oyun stüdyoları Ubisoft ve Activision, oyunları hem yeni nesil hem de mevcut nesil konsollarda piyasaya sürmek için normalden çok daha fazla çalışmak durumunda kaldı.

ASSASSINS CREED SYNDICATE SPECIAL EDT sistem gereksinimleriASSASSINS CREED SYNDICATE SPECIAL EDT sistem gereksinimleri

Valhalla, ilk haftasında büyük başarı elde etti

Activision, her yılın aynı dönemi düzenli olarak yeni bir Call of Duty oyunu ile piyasada yer almayı biliyor. Activisiın tarafından piyasaya sürülen bu heyecan verici oyunlar, fiziksel satışları da hesaba katıldığı zaman, Birleşik Krallık'ta son 13 yıldır ilk haftalarında listenin ilk sırasına adını yazdırmayı başarıyor. Ancak bu yıl Ubisoft'un yeni oyunu Valhalla, bu seriye son vermeyi başardı. 

Yine Gameindustry.biz tarafından aktarılan bilgilere göre Valhalla, geçtiğimiz hafta fiziksel kopya satışlarında Birleşik Krallık'ta listenin ilk sırasına adını yazdırdı. Fiziksek kopya satışlarının %42'si PlayStation 4 için gerçekleştirilirken, %18'i PlayStation 5 için ve kalan %40'lık kısım üç Xbox konsolunda (Xbox One, Series X, Series S) gerçekleştirildi. Bu noktada ise geçtiğimiz haftanın dijital satış rakamlarının henüz açıklanmadığını belirtmekte de fayda vardır. 

Activision Blizzard'ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Anna Malmhake, oyunun dijital satışlarının seri tarihindeki en yüksek açılış günü rakamlarına ulaştığı da iddia ediliyor. Aynı zamanda Valhalla'nın Black Ops Cold War oyunun üç gün erken piyasaya sürüldüğünü de unutmamak gerekir. Tüm bu bilgilere rağmen Assassin's Creed Valhalla'nın Birleşik Krallık'ta ilk haftasında etkileyici satış rakamlarına ulaştığı ve aynı zamanda selefi Assassin's Creed Odyssey'den iki kat fazla açılış günü satış rakamı yakaladığı da bir gerçek. Valhalla serisi dünyada ses getiren oyunların başında gelir. Tasarımı, oyun dünyası ve eşsiz oyun deneyimiyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran bu heyecan verici seriyle sıradışı bir deneyim yaşayabilirsiniz. 


ASSASSINS CREED LIBERATION HD sistem gereksinimleriASSASSINS CREED LIBERATION HD sistem gereksinimleri
ASSASSINS CREED ROGUE sistem gereksinimleriASSASSINS CREED ROGUE sistem gereksinimleri
ASSASSINS CREED IV BLACK FLAG STD. sistem gereksinimleriASSASSINS CREED IV BLACK FLAG STD. sistem gereksinimleri

PAYLAŞ