Assassin’s Creed: Valhalla hakkında bilinmeyen detaylar - Haberler - indir.com

Assassin’s Creed: Valhalla hakkında bilinmeyen detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-17 19:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

İki yılın ardından oyunseverleri Viking dönemine götürecek olan Assassin’s Creed oyunu artık geri döndü. Assassin’s Creed hakkında şimdiden heyecanlandırmayı başaran detaylar yazımızda yer alıyor. Geliştirici şirket Ubisoft, Assassin’s Creed serisine iki yılın ardından yeni bir oyun daha ekliyor. Assassin’s Creed Valhalla, oyunculara Viking döneminin büyüsünü yaşatacak. Uzun süren söylentilerin ardından Viking teması, oyunun duyurulmasıyla beraber doğrulanmış oldu. Oyunun fragmanı öncesi yapılan canlı gösterimin ardından oyun hakkında daha birçok detay paylaşıldı. 

Şöyle ki söz konusu bu oyunun iki yıl sonra çıkış yapacak olması önemli ipuçlarını gösteriyor. Assassin’s Creed serisi en son iki yıllık bir araya girdiği zaman ortaya Origins gibi oynanışında kökten değişiklikler yapıldığı ortaya çıktı. Yine iki senenin ardından oyunda köklü değişikliklere gidildiğinin de bilgisi verildi. 

Assassin’s Creed Valhalla çıkış tarihi

Geliştirici şirket Ubisoft 30 Nisan 2020 yılında YouTube üzerinden canlı yayın yayınlandığında fragmanla beraber oyunun çıkış tarihiyle ilgili olarak ilk bilgi de bu şekilde verilmiş oldu. Oyun, Assassin’s Creed geleneğini devam ettirmek adına 2020 yılının Holiday sezonunda (ekim, kasım ve aralık) oyuncuların beğenisine sunulacak. Son ili Assassin’s Creed oyununda olduğu gibi, Valhalla'nın da ekim ayında çıkacağını düşünmek oldukça mantıklı bir tahmindir. 

Assassin’s Creed Valhalla hangi platformlara çıkacak?

Geliştirici şirket Ubisoft oyun hakkında yayınladığı fragmanla beraber oyunun çıkış yapacağı platformlar açıklanmış oldu. Fragman her ne kadar sadece Xbox Series X platformunun ismine yer veriliyor olsa da Ubisoft’un resmi sitesinde oyunun PC, Google Stadia, PS4, PS5, Xbox One X ve Xbox Series X platformlarının hepsine çıkacağı yazıyor. Oyun ayrıca PS5 ve Xbox Series X’in çıkış oyunlarından biri olacak.

Assassin’s Creed Valhalla nasıl bir dönemde geçecek?

Assassin’s Creed Valhalla, Vikinglerin yaşayacakları yeni bir coğrafya bulmaları adına İngiltere topraklarına istilalar düzenlediği ve 9. yüzyılın sonlarında, 873 yılında başlıyor. O dönemlerde İngiltere topraklarında birden fazla ırktan insan yaşıyordu. Şu ana kadar oyunda olacağı açıklanan ırklar arasında en baskın olan Anglosaksonlar dışında Britonlar ve Antik Roma soyundan gelen ırklar bulunuyor.

Assassin’s Creed Valhalla’nın konusu ne olacak?

Söz konusu bu oyunun konusuyla ilgili olarak Ubisoft'un yaptığı net bir açıklama yok. Aynı zamanda oyun Karanlık Çağ adı verilen dönemde geçtiği için tarihsel bulgular üzerinde konuşmak pek de kolay olmuyor. Fakat oyunun konusuyla ilgili olarak oyunun geçmiş olduğu dönem ve yöneteceğiniz karakter göz önüne alındığında bir çıkarım yapmak çok daha kolay oluyor. Assassin’s Creed Valhalla'nın ana karakteri Eivor ve kabilesinin Norveç'ten ayrılmasıyla başlanacak. Buradan ayrılmasının sebebi ise Viking topraklarında o zamanlar bitmek bilmeyen savaşlar ve kaynak kıtlığı yaşanmasıdır. İngiltere'yi bulduğunda da oradaki medeniyetlerle savaşarak oraya sahip olmaya çalışır. Oyunun büyük bir kısmı bu savaşları konu alıyor ve Evior'un kabilesine yeni bir yerleşme bulmak için mücadelelerini konu alıyor. 

Assassin’s Creed Valhalla, Vikingleri nasıl yansıtacak?

Assassin’s Creed Valhalla’nın Viking tasviri, filmlerden ve dizilerden görmeye alışkın olduğumuz barbar kültüründen çok daha uzak olacak. Vikingler sadece savaşçılardan oluşan bir grup değildi. İçinde tüccarlar, kaşifler, denizciler ve aynı zamanda sivil halkta bulunuyor. Assassin’s Creed Valhalla, Vikinglerin bu yönlerine odaklanırken savaşçı yönlerini de es geçmeden hareket edecek. Bu eşsiz oyununun fragmanında Kral Aelfred konuşurken, Vikinglerin ne kadar barbar ve acımasız olduklarından söz ediyor. Aelfred tam bunları söylerken, Eivor'un savaş sırasında iki sivilin gitmesine izin verdiği görülüyor. 

Ana karakterimiz Eivor

Oyunun ana karakteri Eivor, isteğe göre kadın ya da erkek karakter olarak kullanılabilecek. Erkek veya kadın karakter kullanma seçeneği Assassin's Creed Odyssey ile oyunculara sunulmaya başlanmıştı. Assassin’s Creed Valhalla oyunuyla da oyunculara sunulan bu seçeneğin devam ettirilmesi heyecan verici bir haber. Eivor adlı günümüzde ve İskandinavya'da oldukça popüler bir isim olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Kökeni ise 8. yüzyıldan 14. yüzyıla kadar kullanılan Eski Norsça diline kadar uzanıyor. İsmin anlamı ise bazı kaynaklarda "bahar bahtı" olarak görünse de kesin bir bilgi mevcut değil.

 





PAYLAŞ