Assassin’s Creed serisindeki 10 oyun - Haberler - indir.com

Assassin’s Creed serisindeki 10 oyun

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Bütün Assassin’s Creed oyunları, geçmiş olduğu dönemi başarılı bir şekilde yansıtmamışlardı. Gerçek süreçleri kurguyla başaran bu oyunları bazıları ise tarihi olayları daha başarılı bir şekilde yansıtmışlardı. Dönemleri doğru bir şekilde aktarılmış olan Assassin’s Creed 10 oyunu hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Assassin’s Creed’in tarihsel açıdan en doğru oyunları

Assassin’s Creed: Origins (2017)

MÖ 49 - 47 (Ptolemaic) döneminde geçen bu heyecan verici oyun, Büyük İskender'in yönetiminin ardından ortaya çıkan kökenlerin karşılığında sorunlardan söz ediyor. O dönem içerisinde hükümdar Kleopatra olduğu için tarihsel anlamda da son derece doyurucu bir oyun olduğunu söylemek mümkündür.

Assassin’s Creed: Odyssey (2018)

Antik Mısır’da geçen bu başarılı oyunun ardından dikkatini Antik Yunan’a çeviren Ubisoft’un son oyunu M.Ö 431 - 422 yıllarında geçiyor. Antik Yunan devletleri Sparta ve Atina arasında geçen Mora Savaşı'nın çevresinde şekillenen bu heyecan verici oyun, dönemini başarılı bir şekilde yansıtmayı başardı.

Assassin’s Creed: Black Flag (2013)

Serinin en sevilen oyunlarının başında gelen Black Flag, muhtemel detaylara sahip gemi savaşlarına şahit olacaksınız. Korsanlığın altın çağında geçen bu heyecan verici oyun, Kara Sakal gibi önemli tarihsel karakterleri kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Oyunun geçtiği yıl ise 1715 olmuştu.

Assassin’s Creed: Rogue (2014)

Black Flag’te ABD’ye giden seri, yeni oyunda farklı yerlere gidiliyor. Assassin’s Creed: Rogue; Prusya, İngiltere, Fransa ve Rus İmparatorluğu arasında geçen Yedi Yıl Savaşı’na odaklandı. Bu heyecan verici oyun daha eski konsollara odaklanırken kendisiyle beraber aynı dönem içerisinde çıkan Assassin’s Creed Unity ise yeni konsollara çıkmıştı.

Assassin’s Creed: Unity (2014)

1789 yılında geçtiğimiz oyun, Paris'te kaosun hüküm sürdüğü Fransız İhtilali'nde geçiyor. Fransız İhtilali’nde halkın yanı sıra yer alıp ailelere karşı savaş yapan Arno isimli karakteri, tarihi süreç boyunca yolcuğa çıkıyorsunuz. 

Assassin’s Creed (2007)

Serinin ilk oyunu olan Assassin’s Creed, böylesine büyük bir serinin geleceğinin habercisiydi demek mümkündür. Haçlı seferi sırasında Hıristiyan ve Müslümanlar arasında geçtiğimiz savaşları tarafsız olarak kabul edilen suikastçıların gözünden görülen bu oyun, oyunculara Altair gibi bir karakteri bırakmıştı.

Assassin’s Creed II (2009)

Assassin’s Creed oyununun ilk oyunu güzel olsa da beklenen büyük çıkışı yakalayamadı. İkinci oyun ise seriye Ezio adlı bir karakter kazandırdı. Tarihi olarak da çok doyurucu olan Assassin’s Creed II, kendisinden sonra gelen 2 oyunla serinin içinde küçük bir Ezio serisi yaratıyor.

Assassin’s Creed: III (2012)

Fransız devrimi gibi Amerika devrimi de çeşitli çatışmalarla doludur. Yeni kıta keşfetme sırasında, herkes buranın yolunu kullanmak istedi. Assassin’s Creed 3’te de tüm bu ana konu içinde George Washington, Benjamin Franklin gibi önemli figürlerle karşılaşmak mümkündür.

Assassin’s Creed: Brotherhood (2010)

Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Roma, bu oyunda Ezio'nun karşısında zor zamanlar yaşanıyor. Assassin’s Creed: Brotherhood, AC II'de oyuncuların karşısına çıkan Leonardo da Vinci gibi önemli isimlerle daha fazla etkileşime girmeyi sağladı.

Assassin’s Creed: Syndicate (2015)

Syndicate, tüm Assassin’s Creed oyunlarına bakıldığında bize en yakın oyundur. Londra'da Sanayi Devri sürecinde geçen bu oyun, geniş caddeler, yüksek binalarla AC oyunlarında görülmeyen modern bir şehri sunuyor.





PAYLAŞ