Asgardia için vatandaşlık ücretleri belirlendi! - Haberler - indir.com

Asgardia için vatandaşlık ücretleri belirlendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 12:32:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Tarihin ilk uzay ülkesi olma unvanını taşıyan Asgardia, artık vatandaşlık için yıllık olarak ücret talep edecek. Bu kararı Asgardia parlamentosu tarafından belirlendiği açıklandı.

Asgardia için vatandaşlık ücretleri belirlendi!

Kurulduğu günden beri oldukça sık olarak konuşulan uzay ülkesi Asgardia, vatandaşlık ücretlerini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile birlikte Asgardia Parlamentosu Başkanı Lembit Öpik, vatandaşların ve vatandaş olmak isteyenlerin yıllık olarak 100 Euro ödemesi gerektiğini açıkladı. 

Uzay ülkesi Asgardia İstanbul'a doğru geliyor!Uzay ülkesi Asgardia İstanbul'a doğru geliyor!

Bu karar parlamento tarafından büyük bir oy çoğunluğu ile kabul edildi. Öpik, "Bu karar, uzaya yerleşme yolculuğumuzda bir sonraki adımı atabileceğimiz anlamına geliyor. Sizin fırsatınız, vatandaşık ücretini desteklerseniz, insanlık için bu yeni dev atılımı yapmamıza yardımcı olmaktır. Vatandaşlık Ücretine katkıda bulunmanız, evrende gezegenimizin ötesine yeni ufuklara ulaştığımızda, insanlığın bir sonraki macerasının tarihini aktif olarak inşa eden o elit topluluğun bir parçası olduğunuzu gösterir" verilen bu kararı bu şekilde açıkladı. 

Asgardia'nın nihai hedeflerinden de bahseden Lembit Öpik, "Vatandaşlık ücreti milletimizin ve türümüzün geleceğine katkıda bulunacak. Bu gelişme, ekonomik, politik ve bilimsel faaliyetlerimizi başlatmak, ulusumuzun kurucusu Dr. Igor Aşurbeyli'nin koyduğu hedefe doğru ilerlemek için önemli bir kapıyı açacaktır : 2043'te kalıcı bir Ay yerleşmesi." şeklinde açıklamalarda bulundu. Öpik, Asgardia vatandışlığı alanların önümüzdeki bir yıl içerisinde 100 bin kişi arasındaysanız bu ücretten muaf olacağınızı belirtiyor. Eğer 100 bin kişi arasındaysanız ve anayasayı kabul ettiyseniz 11 Kasım 2019 tarihine kadar herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. 

Uzay ülkesinin ilk aşaması 2017'nin Kasım ayı içerisinde fırlatılan Asgardia-1 uydusu ile başlamıştı. 2.8 Kilogram ağırlığa sahip olan küp uydu, Asgardia-1 şu anda yörünge de bulunuyor. Gelecek planlarının asıl amacı uzayda bir üs kurmak ve burada Ay'a uzay üssü inşa etmek. Ayrıca Mars'a insan göndermek gibi de büyük bir hedeflerinin olduğunu açıkladı. Mars'a insan göndermek denilince aklımıza ilk olarak Elon Musk gelse de, bu planları sadece SpaceX gibi şirketler yapmıyor. Birçok ülke de Mars'a gitmek için çalışmalar yürütüyor. Fakat şimdiye kadar aktif olarak çalışan ve bu konuda ilk adımı atan şirket SpaceX olarak gözüküyor.



PAYLAŞ