ASESALSAN Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi kurulacak - Haberler - indir.com

ASESALSAN Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi kurulacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 10:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

ASELSAN, gelecekte savunma sanayisi adına istihdam sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ile hareket geçerek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurma kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ASELSAN, ortaklaşa teknik iş birliği protokolü imzaladı. Macunköy tesislerinde gerçekleşen imza törenine katılanlar arasında Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk vardı. Protokolün sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimi, sürekli konuşulan ancak başarı sağlanamayan alanlar arasından çıkaracaklarının altını çizdi.

ASELSAN 'Robocop Mehmetçik' projesi geliştiriyor!ASELSAN 'Robocop Mehmetçik' projesi geliştiriyor!

“Bir hafta içinde inşallah başka neticeler de alacağız."

Mesleki ve teknik eğitimde yalnızca ASELSAN ile olmadığına vurgu yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuşmalarına şu şekilde devam etti; “Savunma sanayisinin genelinde hakim olması için başkanlık olarak diğer şirketlerimizi de harekete geçireceğimizi belirtmek istiyorum. Diğer şirketlerimizde de bu yönde bir iştahın, çabanın, gayretin olduğunu biliyorum. Bir hafta içinde inşallah başka neticeler de alacağız."

“Milli Eğitim Bakanlığımız ile iş birliği ve yakın koordinasyon sağlayarak bu çalışmayı başarıyla yürüteceğiz”

Savunma elektronik sistemleri ve mekanik sistemler programlarının açılacağını ifade eden ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, “Bu sayede savunma sanayisinin ihtiyaçlarına uygun personel yetiştirebileceğiz.” dedi. Açılacak olan okulun ve yapılacak olan çalışmaların hem ASELSAN’ın hem de diğer savunma sanayisi firmalarının ve yüklenilecek ihityacı olan nitekli iş gücüne katkı sağlayacaklarını söyleyen ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, “Bu projenin savunma sanayisi ekosisteminin gelişimi için çok önemli bir model olacağı inancı taşıyoruz. Uzun soluklu olan bu çalışmalarla teknik eğitim almak isteyen ülkemiz gençlerine yeni bir yol açarak onların hedeflerine katkı sağlayacak olmak bizi umutlandırıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile iş birliği ve yakın koordinasyon sağlayarak bu çalışmayı başarıyla yürüteceğimizden ve ülkemizin gençlerine katkı sağlayacağımızdan hiç şüphemiz yok. Çalışmalarımızın diğer meslek alanlarına ışık tutacağına ve ülke genelinde benzer çalışmaların devam edeceğine inancımız tamdır." şeklinde konuştu.


ASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisiASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisi
ASELSAN'ın su altı silahının ilk testleri tamamlandıASELSAN'ın su altı silahının ilk testleri tamamlandı

PAYLAŞ