ASELSAN'ın su altı silahının ilk testleri tamamlandı - Haberler - indir.com

ASELSAN'ın su altı silahının ilk testleri tamamlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 09:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

ASELSAN dünyada sınırlı sayıda ülkenin çalıştı en önemli su altı silahlarından olması beklenen Hard Kill Torpido üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistem torpidoya karşı savunma torpidosu anlamına da geliyor.

ASELSAN'ın su altı silahının ilk testleri tamamlandı

Denizaltılar ve gemiler için torpido tehditine karşı en etkin savunma, işlevsel imha ve fiziksel imha yöntemlerinin birlikte kullanılması sağlanıyor. ASELSAN bu teknolojilerin geliştirilmesine yönelik bir süredir çalışmalar yapıyordu. Şirket, Trükiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu desteği ile birlikte yürüttüğü bu çalışmalar kapsamında, kısa süre içerisinde Torpidoya Karşı Savunma Torpidosu Tork'un prototipini üretmeyi başardı. Tork, Trükiye'de ilk defa milli olarak geliştirilen sonar arayıcı başlığıyla geliştirilmiş deniz testlerini başardı. Bu testlerin kapsamında, su üstü hedeflerini sonar arayıcı ile tespit edip kendi güdümü ile hedeflere başarılı bir şekilde yöneldi. Türkiye'de gerçekleştirilen bu testlerle birlikte torpido ve torpido karşı tedbir alanında kritik bir başarı elde edildi.

ASELSAN ortaklığında yeni şirketASELSAN ortaklığında yeni şirket

ASELSAN gemilerin torpidolara karşı savunulması amacıyla tamamen milli olarak geliştirdiği, özgün donanım ve yazılıma sahip olan Tork, yüksek değerli unsur olarak tanımlanan ve stratejik öneme sahip olan gemiler için denizlerde daha güvenilir seyir yapma imkanı sunacak. Tork, gemilere ve denizaltılarına atılacak güdümlü veya güdümsüz torpidoları sonar aracılığı ile bulabilecek ve gelişmiş algoritmasıyla torpidoya en yakın mesafede infilak ederek görev yapamaz hale getirecek. Dünyada fiziksel imha yöntemine karşı çalışmalar devam ediyor fakat işlevsel imha ve fiziksel imha yöntemlerinin ikisini de içeren bir entegre torpido sistemi bulunmuyor. Tork'un ASELSAN'ın geliştirdiği işlevsel imha karşı tedbir sistemleri denizlerde gemi veya deniz araçlarına daha güvenli seyir sunacak.


ASELSAN 'Robocop Mehmetçik' projesi geliştiriyor!ASELSAN 'Robocop Mehmetçik' projesi geliştiriyor!
ASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisiASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisi

PAYLAŞ