ASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisi - Haberler - indir.com

ASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-07 12:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

ASELSAN ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafında ortak yürütülen proje kapsamında Türkiye’de bir ilk olan OLED ekran ve grafen malzeme üzerinde çalışma sürdürerek başarılı oldular.

Sabancı Üniversitesi ile ASELSAN’ın ortak bir projeye başlaması sonucu, önem arz eden bir teknolojiyi Türkiye’ye kazandırmış oldular. Sizlerin de bildiği üzerine Elmas Projesi üzerine ASELSAN bir çalışma yapıyordu. Elmas Projesi ise grafen ekran dediğimiz dünyanın en yüksek çözünürlüğünü sunan bir teknoloji. Bugün haberimize konuk olan bu teknolojiyi gelin hep beraber tanıyalım. Ekran Teknolojileri ismi alında ilk projesini bizlere sunan Savunma Sanayisi ASELSAN, Elmas Projesi ismini verdiği teknolojiyi bizlere sundu. ASELSAN ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafında ortak yürütülen proje kapsamında Türkiye’de bir ilk olan OLED ekran ve grafen malzeme üzerinde çalışma sürdürerek başarılı oldular.

2004 yılında grafen ilk kez bulundu.

Yapılan çalışmalar sonucu meyvesini alan bu iki kurum, askeri standartlarda, arka ışığa gerek duyulmadan çalışabilen ilk monokrom minyatür ekran teknolojisi üretildi. Üstelik geliştirilen bu teknoloji sayesinde OLED ekranların işlenme süreçleri tamamen özgün bir şekilde oldu. bu teknolojiye mnem katan asıl etmen ise kullanılan grafen oldu. kullanılan bu grafen sayesinde yeni ekran teknolojisinin esnek yapısı sayesinde sob günlerde her daim konuşulan giyilebilir teknolojide rahatlıkla kullanılabilir. 2004 yılında ilk kez keşfedilen grafen, bu sayede ekran teknolojisinde kullanılabileceği öğrenildi.





PAYLAŞ