‘Asana’ nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

‘Asana’ nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle tüm piyasa sektörleri evden çalışma sisteme geçiş yaptı. Çalışanlar evlerden çeşitli video konferans uygulamaları kullanarak toplantılar gerçekleştiriyor ve çalışıyorlar. Bu söz konusu uygulamalardan birisi olan ve uzaktan çalışma sisteminde organize olma, görev ve iş paylaşımı yapmalarına olanak sağlayan Asana uygulaması bulunuyor. Sizlere bu içeriğimizde Asana nasıl kullanılır? Bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız. Salgın bitse bile bir süre daha şirketlerin güvenlik için uzaktan çalışma sistemine devam edebileceği düşünülüyor. Durum böyle olunca uzaktan çalışma deneyimi bulamayan şirketlerin organizasyon ve kontrol noktasında zorlandığı gözüküyor. Asana uygulaması ise tam bu noktada problemlere yardımcı oluyor.

Her işi kolay organize etmenize ve takım çalışmalarına olanak sağlayan Asana, nedir ve nasıl kullanılır gibi detaylara gelin göz atalım.

Twitter, yaşanan erişim sorunu hakkında açıklamalar yaptıTwitter, yaşanan erişim sorunu hakkında açıklamalar yaptı

Asana nedir?

Asana, takım çalışmalarında iş takibi yardımı ederken hem tarayıcı hem de mobil hizmet sunan bir uygulamadır. Bir proje yönetim uygulaması olan Asana, özellikle takım liderinin takım üyelerine kolay bir şekilde görev verebilmesine ve gerekli işleri kategorize edilmiş bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlar.

Asana nasıl indirilir?

Asana uygulamasını bilgisayar tarafında bir programı bulunmuyor. Web tarayıcınız üzerinden kolay bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Mobil tarafta ise hem iOS hem de Android cepheleri için uygulamalar bulunuyor. Google Play Store tarafında 1 milyonu geçkin indirmeye sahip uygulama 4.5 puan almış durumda. iOS tarafında ise 4.7 puan aldığını görüyoruz.

Asana için bazı ipuçları

  • Yapılacaklar listesi “My Tasks” sekmesinde gözükür.
  • Takım arkadaşlarınızı projeleri yada projeleri etiketleyin.
  • Görevleri farklı projelere yayabilirsiniz.
  • Görev süreleri ve başlangıç tarihi belirleyebilirsiniz.
  • Renklendirme yaparak karışıklığı önleyebilirsiniz.

Yapılacaklar listesi “My Tasks” sekmesinde gözükür

Hem takım çalışmaları hem de bireysel işler için o gün neler yapacaklarınız yapılacaklar listesinde yer alır. Yapmanız gereken bire görevi aksattığın zaman çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Asana ise bu durumların önüne geçebilmek için My Tasks adlı sekmeyi sunuyor. İş veya takım arkadaşlarınızın size vermiş olduğu görevleri unutmamak için ne yapmanız gerektiğini “My Tasks” sekmesinde görebilirsiniz. Bu bölümde size verilen görevler listelenmektedir. Diğer yandan tamamlanmış olan görevlere de yine bu bölümden erişebilirsiniz.

Görev süreleri ve tarihlerini ayarlayın

Bir göreve sahipseniz yada almanız gereken bir görev içeriği var ise tarih ve zaman belirlemek oldukça önemli oluyor. Bu noktada yapılması gereken görevleriniz için zamanlamayı belirlemek olacaktır. Asana’da ise bu noktada görevler için belli süreler atayabilirsiniz. Ayrıca görev başlangıç tarihlerini de belirlemek mümkün oluyor.


İlgili uygulamalar
Yaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptıYaşanan internet sorunuyla ilgili Türk Telekom resmi açıklama yaptı
Apple resmi olarak iPhone tedariğinde sorun yaşanacağını açıkladı!Apple resmi olarak iPhone tedariğinde sorun yaşanacağını açıkladı!

PAYLAŞ