Arttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Steam OpenXR standardını destekleyecek - Haberler - indir.com

Arttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Steam OpenXR standardını destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-26 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

SteamVR artık, geliştiricilerin platformlar arası uygulamalar geliştirmesine imkan tanıyan özellikler OpenXR'ı daha da destekleyecek. SteamVR'ın Windows için sunulan son güncelleme, platformlar arası AR ve VR uygulamalarını daha yaygın bir şekilde kullanmayı amaçlayan standart olan OpenVR için resmi destek ekliyor.

Destekle, geliştiricilerin işi daha da kolaylaşacak

Khronos Group, geliştiricilere, her biri için belirli sürümler hazırlamak zorunda kalmadan, markalar arasında çeşitli cihazlarda performans gösteren tek uygulama oluşturmanın bir yolunu sağlamak adına 2019 yılında OpenXR spesifikasyonunu başlattı. Valve, geçtiğimiz yıl OpenXR API‘ye geçiş planları hakkında bilgi verdi ve aynı zamanda SteamVR Beta‘da destek sağladı.

Samsung akıllı saatleri için Android işletim sistemine geçebilirSamsung akıllı saatleri için Android işletim sistemine geçebilir

RoadtoVR‘a göre SteamVR’a belirli bir standart adına destek vermek, ileriye dönük oldukça büyük bir adımdır. Çeşitli PC uyumlu VR kulaklıklara destek veren platformlar için sunulan desteğin, geliştiricileri daha fazla uygulama hazırlamak zorunda kalmadan daha geniş bir kitleye ulaşılabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda, SteamVR için hazırlanan OpenXR uygulamalarının, spesifikasyonu destekleyen diğer platformlarda da kullanılabileceği belirtiliyor.

Şu anda, OpenXR uyumlu platformların ve cihazların listesi şu şekilde;

  • Oculus Quest
  • Oculus Quest 2
  • Microsoft HoloLens 2,
  • Windows Mixed Reality kulaklıklar
  • VIVE Cosmos

OpenXR desteğine ek olarak aynı zamanda, son Steam güncellemesinin, kullanıcılar için hareket yumuşatma, otomatik kısma ve tahmin davranışı üzerinde daha fazla kontrol sağlayan yeni ayarlarında eklendiğini belirtmek gerekir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi eklenmesi bekleniyor. 

 


Diablo II: Resurrected'ın sistem gereksinimleri açıklandıDiablo II: Resurrected'ın sistem gereksinimleri açıklandı
Microsoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyorMicrosoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyor
Samsung S Pen desteği verdiği cihazları arttırmayı hedefliyorSamsung S Pen desteği verdiği cihazları arttırmayı hedefliyor

PAYLAŞ