Artık MIUI güncellemesi almayacak Xioami modelleri açıklandı - Haberler - indir.com

Artık MIUI güncellemesi almayacak Xioami modelleri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 13:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Fiyat/performans telefonları dendiği zaman akla gelen ilk teknoloji şirketi olan Xiaomi, artık yavaş yavaş eskiyen modeller arasına giren iki popüler cihazı için MIUI güncellemelerini kesmeye karar verdi. İşte Artık MIUI güncellemesi almayacak Xioami modelleri açıklandı

Artık MIUI güncellemesi almayacak Xioami modelleri açıklandı

Akıllı telefon çıkarma hızına yetişilmeyen şirket, artık eskimeye başlayan modellerini de yavaş yavaş desteğini çekiyor. Firmanın en popüler modellerinden birisi olan Xiaomi Redmi Note 3 ve Xiaomi Mi 5 ikilisinin artık MIUI güncellemesi almayacağı açıklandı. Son olarak ise MIUI 10.2 güncellemesini alan cihazlar aynı zamanda Çinli üretici, kısa sürede desteği kestiği az modelden ikisi oldu. Her iki cihazın da arayüz geliştirmesini yapan yazılım geliştirici ekibin dağıtıldığı resmi olarak bildirilmişti. Geliştirici ekipler Ocak 2019 tarihi itabariyle bu telefonlar üzerinde çalışmayacaktır.

Xiaomi'den İlginç Yapıda Bir Ürün GeliyorXiaomi'den İlginç Yapıda Bir Ürün Geliyor

Xiaomi Mi Mix 3 Saray Özel Sürümünü tanıttı

Geçtiğimiz aylarda MIUI 10'a güncellenen Mi 5 modeli ayrıca firmanın bu yılın başlarında Android Oreo'ya yükseltmiş olduğu modellerden birisi. Öte yandan da Redmi Note 3'ün hala Android 6.0'da kaldığı da biliniyor. Geçmişte Çinli üretici, cihazlarına 4 yıla varan güncelleme ulaştırdığını düşünürsek, bu iki cihaz 2 yılık kısa bir güncelleme desteği aldığı için kullanıcıların da duruma şaşırdığı görülebilir. İlk parti Redmi cihazlarının Android işletim sistemi eski sürümünde olmasına karşı MIUI güncellemesi aldığı biliniyor. Çinli üreticinin açıklamalarına göre firma daha yeni cihazlara odaklanmak ve onların yazılımlarını desteklemek için çalışmalara devam ediyor.

Fiyat/performans telefonları gerçekten kullanıcıları cezbediyor. Xiaomi Redmi Note 3 modeli 5,5 inç ekranında Full HD çözünürlüğe sahip. Ayrıca cihaz içerisinde Qualcomm'un Snapdragon 650 işlemcisinden güç alıyor. Mi 5 cihazı ise 5,15 inç ekranında Full HD çözünürlüğe sahipken Snapdragon 820 işlemcisinden gücünü alıyor. Bu iki cihazda hem performans konusunda büyük bir verimlilik sağlarken, fiyat konusunda da kullanıcılarını çok zorlamıyor. Bildiğiniz üzere Xiaomi zaten fiyat/performans telefonları ile mobil sektörde büyük bir yankı uyandırıyor. Xiaomi bizlere hala fiyat/performans telefonları sunmayı sürdürüyor. Eğer sizde fiyat/performans cihazı almak istiyorsanız kesinlikle Xiaomi telefonlarına bakmanızı öneririz. Şirket ile ilgili gelen bilgileri sizlere sunmaya devam edeceğiz.


Xiaomi Yeni Bedside Lamp 2'yi DuyurduXiaomi Yeni Bedside Lamp 2'yi Duyurdu
Honor Play Rakibi Xiaomi Play Çıkış Tarihi Belli OlduHonor Play Rakibi Xiaomi Play Çıkış Tarihi Belli Oldu
Xiaomi Mi 8 Lite İçin Android 9.0 MüjdesiXiaomi Mi 8 Lite İçin Android 9.0 Müjdesi

PAYLAŞ