Artık kendi Vpn'nizi kurabilirsiniz! - Haberler - indir.com

Artık kendi Vpn'nizi kurabilirsiniz!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-27 10:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Özel hayatımız şüphesiz en fazla sahip çıktığımız konulardan birisi. Kendimize ait verilerimizin başkaları tarafından izlenmesi görülmesi düşüncesi bile bazen kişileri çığırından çıkarmaya yetebilir. Bu noktada internet üzerinden bazı işlemler yaparken yaptığımız işlemlerin veya verilerimizin izlenmesinin engellenmesi noktasında VPN hizmeti önemli bir görev üstleniyor.

Google şirketinin üst şirketi konumunda bulunan Alphabet bünyesindeki Jigsaw şirketi kişilerin kendi VPN' lerini kurmaları için geliştirdiği yazılımla bu hizmeti ücretsiz olarak kullanıcılara sunmaya başladı. Windows ve Android için yayınlanan yazılımın Mac ve İOS işletim sistemlerindeki versiyonları da önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşturulması hedefleniyor. Söz konusu uygulamayla birlikte artık kendi VPN sunucunuza sahip olduğunuz fiziksel bir sunucu veya bir bulut sayesinde sanal sunucu üzerinde işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Jigsaw ile birlikte VPN' i küçük şirketlerin ve bireylerin istekleri doğrultusunda birkaç dakikada programı kurarak işlemlerini gerçekleştirebilmeleri.

Veriler Güvende

Konu ile ilgili Jigsaw' ın ürün müdürü Santiago Andrigo yaptığı açıklamalarda " ürünün özü, insanların kendi VPN' lerini çalıştırabilmeleri. Verilerinize kimsenin sahip olmadığını bilgidiğinzde kendinizi daha rahat hissedersiniz." dedi.

VPN üzerinden işlem yaparken kullanıcıların asıl amacı verilen şifreli bir tünel üzerinden gönderip almak gibi açıklanabilir. Fakat VPN' hizmetinin bizzat kendisinin verilerinize kolayca erişim sağlayabileceği sebebi ile kullanıcılar başka çözümler üretme noktasında kafa yoruyorlardı. Böylece kullanıcılar kendi VPN' sini kurarak hiçbir davetsiz misafirin değerli verilerini görmediğinden emin olarak işlemlerinizi gönül rahatlığı ile yapabileceksiniz.

 





PAYLAŞ