Artık herhangi bir araç kullanmadan Instagram gönderi zamanlama yapabileceğiz - Haberler - indir.com

Artık herhangi bir araç kullanmadan Instagram gönderi zamanlama yapabileceğiz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-17 16:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle Instagram’da içerik üretenlerin uzun süredir beklediği özellik nihayet Instagram tarafından kullanıcılara açıldı. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, 1 milyarın üzerinde hesabı ve günlük 500 milyon aktif kullanıcısı ile sosyal medyada zirvelere yakın oynuyor. Kendisini geliştirmeye devam eden şirket bu noktada daha profesyonel bir mecra olma yolunda ilerliyor. Bir süredir bu alanda beklenen ileri tarihe gönderi zamanlama özelliği ise nihayet dahili özellik olarak servise ekleniyor. Kullanıcılar bu eksikliği çeşitli üçüncü parti uygulamalar ile gerçekleştirirken, artık bu ek uygulamalara gerek duymadan Instagram üzerinden gönderi zamanlama imkanı olacak.

Instagram’a Beklenen Özellik Geldi

Facebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyorFacebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyor

Facebook tarafından duyurulan bu yenilik ile beraber Instagram için gönderi zamanlama özelliğinin kullanıcılara açıldığı ifade edildi. Ancak bu özellik için Facebook’un İçerik Stüdyosu’nu kullanmanız gerekli olacak. Hesabınız bir işletme profili veya içerik üretici hesap olarak belirlenmesi gerekiyor. Ayrıca Facebook üzerinden bir sayfa açarak Instagram hesabınızı bir işletme profiline dönüştürmeniz oldukça basit olacaktır. Hesap bağlantı işlemi sonrasında sol üst alanda yer alan Gönderi Oluştur kısmından işlemlere başlayalım.

Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra yayınlamak yerine Plan kısmına basmanız gerekiyor. Bu noktada Instagram gönderi paylaşımınızı 6 ay sonraya kadar planlayabiliyorsunuz. Daha fazla ileri tarih şuan için izin verilmiyor. Saat ve paylaşım sırası gibi işlemleri de seçmeniz mümkün olacaktır. Şuan için planlı şekilde sadece ana sayfa gönderisi paylaşabilirsiniz. Planlı hikaye paylaşımı için ise üçüncü parti uygulamalar gerekiyor.


İlgili uygulamalar
Instagram bu defa TikTok'tan esinlendiInstagram bu defa TikTok'tan esinlendi
Yanlışlıkla gönderilen Instagram mesajları nasıl silinir?Yanlışlıkla gönderilen Instagram mesajları nasıl silinir?

PAYLAŞ