Artık dünya devi şirketlerde vergi ödeyecek - Haberler - indir.com

Artık dünya devi şirketlerde vergi ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-18 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi şirketlerin ülkede elde ettikleri gelir üzerinden vergilendirileceğini duyurdu. Yani artık dünya devi şirketlerde vergi ödeyecek.

Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!

ABD Kongresinden Google'ı zor duruma sokacak sorularABD Kongresinden Google'ı zor duruma sokacak sorular

Artık dünya devi şirketlerde vergi ödeyecek

Fransa'nın son dönemlerde oldukça zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Özellikle de son gelişmeleri takip ediyorsunuzdur. Şimdi de Fransa, Ekonomi Bakanı'nın açıkladığı bilgilere göre Google, Apple, Facebook gibi dünya devi şirketlerin elde ettikleri gelir üzerinden gelecek yıl vergilendirileceğini belirtti. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, internet devlerinin 2019  yılı itibari ile kazançları üzerinden vergilendirileceğini belirtti. Le Maire, düzenlediği basın toplantısında, dünya internet devi şirketlerin Fransa'daki gelirleri üzerinden 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren vergilendirilecek. 

Bu miktar 500 milyon euroyu bulabilir. Alman Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olan Olaf Scholz ile telefonda görüşen ve kendisi internet devlerinin AB üyesi ülkelerde elde ettikleri gelir üzerinden vergilendirilmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Fransa'nın şu anki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen yıl Eylül ayı içerisinde yaptığı bir açıklamada, uluslararası internet şirketlerinin, AB üyesi ülkelerde elde ettikleri gelir üzerinden vergilendirilmesi gerektiğini belirterek, "Oyunun kurallarına uymayan internet devlerine ilişkin daha etkili düzenlemeler istiyoruz." demişti.

Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi şirketlerin, Avrupa kamuoyunda, gelirlerini, elde ettikleri ülkede değil de daha düşük vergi ödeyebildikleri ülkede beyan ettikleri için eleştiriliyordu. İşte bu düzenlemelerde bu konunun önüne geçmek için yapılmış.


Google Play Store'da Bağış İmkanı BaşlıyorGoogle Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor
Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyorGoogle CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor
Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

PAYLAŞ