ARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılar - Haberler - indir.com

ARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın bir süre önce üretimini durdurma kararı aldığı 12 inç modeli için ilk bilgiler gelmeye başladı. ARM işlemcili olan 12 inç MacBook olarak nitelendirilen modelin, kullanıcılarla yakın zaman içerisinde buluşacağı ön görülüyor. Firma daha önceden Intel işlemcileri modellerinde kullanıyordu. Cihazın şu an halihazırda 13 inç, 15 inç, ve 16 inç ekranlı modeller satışa sunmuş durumdadır. Firmanın ürün yelpazesine yeni ürünler eklemek için hızla çalışmalara devam ettiği de elde edilen bilgiler arasındadır. Ayrıca model ARM işlemcisiyle Mac cihazlar içinde, firma için bir bir ilk olacak.

ARM işlemcili 12 inç MacBook için çıkış tarihi konuşulmaya başladı

Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilirApple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir

Üretici şirket Apple'ın, Intel işlemci sistemi olmadan üreteceği MacBook oldukça merak edilen bir ürün. Söz konusu bu iddialara göre model, 22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan WWDC 2020 etkinliğinde tanıtımı gerçekleşecek. Bu etkinlikle beraber modele dair bütün soruların cevaplarının verilmesi bekleniyor. Fakat kullanıcıların ürünle buluşması daha uzun bir süre sonra gerçekleşecek. Daha önce de Apple hakkında çeşitli sızıntılar paylaşan hesaplar, yeni modelin bu sene içerisinde tanıtılsa da 2021 yılı içerisinde kullanıcılara buluşacağı iddia edildi. 

Bu da ARM işlemcili MacBook için daha uzun bekleyiş süresi anlamına geliyor. Bir diğer yandan ise modelin tasarımında, geleneksel tasarımın dışına çıkılmayacağı yönünde bilgiler bulunuyor. Söz konusu bu modelin işlemcinin yüksek performanslı olabileceği, aynı zamanda da güç tüketiminde kullanıcıları memnun edeceği de belirtilen durumlar arasındadır. 5 nm fabrikasyon süreciyle üretildiği aktarılan işlemcinin 12 çekirdekli olduğu da iddia edilen bilgiler arasındadır. Bu 12 çekirdekten sekizinin yüksek performanslı Firestorm olacağı,n diğer dördünün de güç tüketiminin düşük lcestorm olacağı belirtilen durumlar arasındadır. Bu yüksek performans ve güç tüketimli çekirdek tasarımının iPhone ve iPad cihazlarda da kullanıldığı biliniyor.


MacBook Pro ve MacBook Air yoldaMacBook Pro ve MacBook Air yolda
Yeni MacBook Air tanıtıldıYeni MacBook Air tanıtıldı
Yeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldıYeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldı

PAYLAŞ